Nå kommer hun med eget nettmagasin

17. september 2012 19:40 av Julianne Nilsen 

Den tidligere glamourmodellen Helene Rask presenterer sine nye prosjekter i helsebransjen.

Tekst: Julianne Nilsen

Foto: Helene Rask

De siste månedene har vært travle for 32-åringen, som nå står klar for lansering av hennes nye motivasjonsmagasin. Samtidig åpner hun sin egen Sunkost-butikk på Vestby Storsenter og ble nylig uviten representert i franske FHM.

– Motivasjonsmagasinet er et “baby”-prosjekt jeg lenge har jobbet med. Det blir et magasin på nett for motivasjon og livsglede, forteller Rask.

Lansering av magasinet vil hun ikke røpe, men hun sier den er like rundt hjørnet.

– Jeg har fått en varm og god mottakelse i helsekostbransjen. Her får jeg mulighet til å bruke kompetansen både fra treningsbrasjen, modellbransjen, coaching og gartnerbakgrunnen min, legger hun til.

Gründer av natur

– Jeg er en gründer av natur, og elsker å skape. I tillegg har jeg stor interesse for mennesker, helse, salg, drift og ledelse, påpeker hun.

– Tiden som butikksjef på Sunkost Rygge Storsenter har vært veldig flott og lærerik. Jeg er heldig som fikk denne muligheten før jeg selv straks står på egne ben med egen butikk, fortsetter hun.

14. mars 2013 åpner hun sin første Sunkost-butikk på Vestby Storsenter.

– Om ti år eier jeg to eller tre helsekostbutikker, er mor til to små skjønninger, bor enten på landet med hage og drivhus, eller med sjøutsik nær Oslo. Jeg har gitt ut et par bøker til, og

jobber i tillegg som foredragsholder og motivator, forteller Rask.

Comeback i fransk FHM

Nylig ble hun overrasket med hele seks sider på trykk i forrige månedes utgave av fransk FHM.

– Jeg har verken godkjent tekst eller bilder, noe jeg ikke er så positiv til. Når det er sagt, er det flotte bilder jeg er stolt over som ble tatt til norske FHM for fire år siden, presiserer Rask.

Nå raser det på med henvendelser både fra inn- og utland. Selv føler hun at den tid er forbi.

–Jeg kommer ikke til å stille på en slik type bikini eller undertøysfotografering igjen. Modelloppdrag for sunnhet og helse er noe annet. Det stiller jeg fremdeles opp på, sier hun.

– Jeg har det mye bedre med meg selv i dag. Media står ikke lenger i fokus hos meg. Jeg har blitt mer selektiv til hva jeg stiller opp på, forteller Rask.

Hun beskriver sitt tidligere forhold til media som en tid med sultne ulver på heltid.

Som fulltidsmodell var Rask i større grad avhengig av media og deres omtale enn hva hun er i dag. Nå møter vi henne med hestehale og joggesko. Skuldrene er senket. Det viser tegn til liv i ansiktet hennes. Hun velger saker og reportasjer i media med omhu, da hun ikke ønsker omtale for enhver pris.

– 13år gammel satt jeg på jenterommet og fantaserte om å bli kjent. En stjerne. Det hele startet som en barnslig drøm, sier Rask.

– Det henger nok en og annen fordom igjen i veggene, men jeg opplever enormt mye positivt ved at jeg endret retning og fokus utad, avslutter hun.

Stengt for kommentarer.