En ganske god mann

17. september 2012 10:36 av Thea Hope 

Kontorrotte ville ikke Freddy Dos Santos (36) bli. Han ofret i stedet livet til fotballen, både på banen og TV-skjermen. Nå er det annen spenning som står i fokus når andre sesong av Amacing Race starter på TV2 denne våren.

– Å være programleder for Amacing Race ble en bonusgave. Etter at siste fotballkamp var spilt i fjor, var planen å jobbe i TV2-sporten som programleder. Amacing Race skulle spilles inn før, så det klaffet veldig bra, sier Freddy.

– Gone over to the dark side
Freddy Dos Santos er mest kjent for sin innsats på den grønne matta. Siden han var 18 år, har gutten fra Oslo spilt på et høyt nivå i norsk fotball. Da Freddy bestemte å bli programleder, ble det reaksjoner.

– Det gikk ikke stille forbi. Fotballspillere har alltid hatt et hat/elskforhold til journalister og nå skulle jeg skifte beite å bli en av dem. Keeper’n på laget spøkte og sa at jeg hadde ”gone over to the dark side”, forteller Freddy og ler mens han fortsetter.

– Fotballspillere har et spesielt engasjement. Det hadde også redaksjonen i sporten. De brenner like mye for det de gjør som oss fotballspillere, så jeg kjente meg igjen, sier han.

Ganske god fotballspiller
De siste årene har Freddy hatt mange baller i lufta. Han har blant annet rukket å gi ut en selvbiografi ”Mitt liv som ganske god fotballspiller”. Å gi ut selvbiografi som 33-åringen syntes han var flaut.

– Boken kom på bakgrunn av et tapt veddemål i radioprogrammet FK Fotball. Vi hadde ofte veddemål om hvem som ville tape kamper. I starten var straffen å kjøpe en Coca-Cola eller spandere lunsjen. Så fikk lytterne bestemme, og da endte valget på selvbiografi. Vi sendte inn to sider på det som kunne vært starten på boka til tre store forlag, og alle tre ønsket å trykke den, sier Freddy.

Kjekk pappa
Det er lett å forstå hvorfor Freddy Dos Santos er blitt kåret til Norges kjekkeste mann. Med brune krøller, glimt i øyet og en hvit perlerad som smiler til en hver tid, er det lett å bli sjarmert. Men Freddy har funnet sin utkårede og sammen har de to jenter. Og papparollen stortrives han med.

– Når jeg ikke jobber, er jeg opptatt av å tilbringe mest mulig tid med døtrene mine. De er i en alder hvor de lærer utrolig mye. Ting jeg helt har glemt at man lærer. Nå øver hun ene på å sykle uten støttehjul, og det er gøy å få være en del av det. Ellers blir det mye leking i hagen og på trampolinen, smiler Freddy.

Ingen kontorrotte
Freddy har alltid vært sikker på sitt valg. Selv om han studerte statsvitenskap på Blindern, fristet det aldri å bli en kontorrotte. Han ser tilbake på sin karriere som bra og variert. Og etter mas fra undertegnete, viser han tilslutt frem noe av det han sitter igjen med fra den grønne matta.

– Dette er det få som vet, sier Freddy mens øynene ser rett på meg og henda fomler ved høyre lår.

– Her har du klumpen min. Jeg røyk en muskel for noen år tilbake. Nå står muskelen konstant ut, formet som en ball. Der og da kjente jeg ingenting for det var en het situasjon på banen. Etter kampen var det grisevondt og dette ble resultatet.

Stengt for kommentarer.