Fellmans freidige frekvenser

17. september 2012 9:52 av Julia M. Ciarlo 

Tuva Fellman er radioprogramleder. Hun er nominert til årets radiotalent. Og hun er blitt dømt til å brenne i helvete.

- En gang fikk vi inn en melding til Juntafil hvor det sto: ”Jeg har en mobil i rumpa”. Da begynte mange rare tanker å surre rundt i hodet mitt. Ringer personen til den mobilen, liksom?

Fellman er bare ¼ til hundre, men svært hardbarka i sitt yrke. Hun virker ikke videre sjokkert over arbeidsopplevelsen hun nettopp delte. Det er sånn det er å jobbe i innringer og  meldings-radioprogrammer som Juntafil og Hallo P3. Det norske folk har mange underlige problemer og ytringer, og det er Fellman sin jobb å forholde seg til dem på lufta.

På Juntafil svarer en SUSS-lege på de anonyme spørsmålene til lytterne, vedrørende de mest intime sider av livet. Fellman fungerer som talerør og diskusjonspartner.

-  Jeg har snakket om så mye rart på radio. Spesielt om sex. Der har jeg ingen grenser lenger. Det er som om det er en bryter når jeg er på lufta – da er ingenting flaut lenger. Jeg kan sitte og diskutere ting på Juntafil som jeg ikke ville turt å snakke med venninnene mine om en gang.

Eneste konsekvens er at faren hennes skrur av radioen i nye og ne, og lillesøstrene ikke får lov til å høre på.

-  Jeg ga mamma forbud om å høre på før, også er det fortsatt sykt kleint når gutter jeg er interessert i hører på.

Lufta er for alle

Fellman er også den kvinnelige halvdelen av duoen som utgjør programmet Hallo p3. Et innringerprogram med mottoet ”lufta er for alle”. Med andre ord: hvem som helst kan dele hva som helst på radioen.

-   Nå, for ikke så lenge siden var det en 26 år gammel fyr som ringte og fortalte at han satt på brygga og drakk Captain Morgan. Han meddelte at han var trygdet, og ville bare si til folket at: ”Ja, jeg stjeler penga deres.”

Det skapte mange og sterke reaksjoner. Fellman har også mengder med gjester i studio. Fra kjendiser som Linnea Myhre, til vanlige folk med uvanlige interesser eller meninger.

- En gang var det en 18 år gammel kristen gutt som fortalte meg at ”du kommer til å brenne i helvete.” Han var helt sakelig, og beklaget etterpå at han hadde måttet si det på lufta, men det var bare et faktum. Fordi jeg fortalte at jeg ikke var jomfru selv om jeg er ugift.

Radiotalent

På fredag 21. september får Fellman vite om hun blir kåret til årets radiotalent under Prix Radio, radiomediets Gullruta. Det synes hun er stas. Men det aller morsomste hun har opplevd gjennom jobben er ikke nominasjonen. Nei, det var når en som het Josefine testet grønnsaker som sexleketøy på lufta.

-  Hun bare tok med seg grønnsakene inn på do under låtene og prøvde dem ut. Og fortalte om det etterpå. Det var for øvrig purreløk som var best.

Stengt for kommentarer.