Lot seg imponere av Evita

17. september 2012 1:22 av Cecilie N. Tveten 

Forrige onsdag hadde musikalen Evita premiere på Det Norske Teatret i Oslo. En fullsatt sal lot seg imponere av flott sang og tangorytmer.

Foto: Erik Aavatsmark / Det Norske Teatret

– Målet var å få publikum til å føle noe, ikke bare bli underholdt. Jeg tror de kan kjenne seg igjen i statusjakten til Evita med personifiseringen vi ser nå til dags, sier regissør Svein Sturla Hugnes.

Han mener det ikke lenger bare er kjendisene som vil være i fokus, men at vanlige mennesker nå også vil ha søkelyset på seg.

– Vi lever i et samfunn der til og med politikerne bryr seg mer om å bygge et varemerke rundt seg selv enn å føre politikk. Dette er noe som også er det sentrale i Evita, kan Hugnes fortelle.

I stykket følger vi Eva Peron fra hun er 15 år og bor i en småby, til hun flytter til Buenos Aires med sin første sex-partner og kjæreste. Eva ligger seg opp rangstigen, og ender tilslutt opp som president Juan Perons kone nummer to. Musikalen fokuserer på glamour og statusjag.

I følge Hugnes var det en lang vei å gå fra han leste manuset til det endelige resultatet.

– Evita er en flott fortelling, men kan bli litt oppramsende og lang. Jeg har derfor forsøkt å bygge scenene på karakterenes mål og drivkraft. Scenografien bidrar til at showet flyter fint.

Høy intensitet
En annen ting som fløt fint var hovedrolleinnehaver Heidi Gjermundsen Brochs mange klesskift. I løpet av forestillingen byttet hun kostymer hele 15 ganger.

– Det er mye å holde styr på, men jeg har blitt veldig vant til å jobbe med musikaler nå. Å spille i musikal krever en helt annen intensitet enn å spille i et vanlig teaterstykke. I tillegg gir det meg en skikkelig mestringsfølelse når jeg klarer å få det til akkurat på den måten jeg hadde tenkt, forteller hun.

Broch har vært ansatt ved teateret siden år 2000, og har hatt flere hovedroller. Teatergruppa bak Evita har bare øvd sammen siden mai, men hun selv har holdt på med forberedelsene siden desember i fjor.

– Hva er det jeg ikke har gjort? Jeg har trent masse. Tatt sangtimer, tangotimer, studert Argentina og sett masse filmer av Eva Peron på youtube, sier hun.

Etter mye hardt arbeid kan Broch puste lettet ut etter en vel overstått premiere, vel vitende om at hun har mange krevende kvelder foran seg. Stykket går til og med 22. desember.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men hva synes du? spør hun nysgjerrig.

Stengt for kommentarer.