Syngende poteter

17. september 2012 1:03 av Cecilie N. Tveten 

Aleksander Erichsen er mannen bak selskapet Kulturpotetene, som denne måneden satt opp Broadway-musikalen Spelling Bee på eget initiativ.

– De jeg har med meg i Spelling Bee, er unge og profesjonelle musikalartister. I teatrene som finnes i Norge er det sjelden nye musikalartister som blir prioritert. I stedet brukes de samme kjendisene om igjen og om igjen. Jeg vil få nye talenter opp og fram, forteller Erichsen.

Musikalen ble satt opp i regi av selskapet hans, Kulturpotetene. Målet er å tilby en stall av unge og profesjonelle musikalartister, sangere, dansere og musikere som kan levere i ulike sammenhenger.

– Det ligger litt i navnet, egentlig. Vi er poteter som kan brukes til alt, sier han.

Kulturpotetene skreddersyr opplegg for firmaer som vil ha underholdning i bryllup eller andre arrangementer. I tillegg setter de opp egne forestillinger, slik som denne.

Fornorsket
Dette er første gang Spelling Bee har blitt satt opp i Norge. Stykket er fornorsket, og handlingen lagt om til skoler i Oslo. Musikalen handler om seks tolvåringer som har vunnet stavekonkurranser i forskjellige bydeler i Oslo. Vi møter dem i byfinalen.

– Mye av humoren spiller på det vi voksne vet om barn, hvordan de oppfører seg og reagerer på forskjellige ting. De er også noen svært spesielle barn, som rører publikum til både latter og tårer, sier han.

For tiden gjør Erichsen seg ferdig med bacheloren han tar i art direction på Westerdahls. Han har også en toåring utdannelse fra musikallinjen på Bårdar, som er en av Norges beste danseinstutisjoner. Dette er erfaringer som har kommet godt med når han skulle sette opp musikal på egenhånd.

– For min del har det vært et langt år med planlegging. Det har vært omskriving av manus, vi har søkt om rettigheter og stipender, booket lokale, fått tak i produsent, musikalartister og musikere. Vi søkte om stipend overalt, men det var ingen som ville støtte oss. Til slutt fikk vi støtte fra Oslo kommune og bydel Sagene, forteller han.

Gode tilbakemeldinger
Spelling Bee har fått gode tilbakemeldinger, og både Tom Sterri og Øyvind Blunck har vært innom og sett forestillingen. I følge Erichsen har oppsetningen vært en suksess, og en ny musikal er allerede i planleggingsfasen.

– Hvilken det blir er hemmelig, men det er en kjent musikal, avslutter Erichsen hemmelighetsfullt.

Stengt for kommentarer.