Flyttet til Oslo for musikken

16. september 2012 23:29 av Kine Falch 

Da Mike Lookee (23) kom til Norge for syv år siden, kunne han verken norsk eller engelsk. Nå er han aktuell med den splitter nye singelen ”There she goes”.

Foto: Kine Falch

Planen til Mike var å bli basketballspiller. Han fant fort ut at det var lite miljø for det i Norge, og ville heller satse på dans. Da han måtte slutte på grunn av ryggskader, ville han prøve seg på musikk. Han hadde aldri trodd at det var det han kom til å satse på til slutt.

– De fleste som blir noe stort, kjenner noen som kjenner noen. Jeg kjente ingen. Jeg startet helt på bunnen. Derfor er jeg overrasket over hvor fort ting har gått, forteller Mike.

Det var i 2005 han flyttet fra Burundi til Trondheim. Fire år etter flyttet han til Stabekk for å gå på Folkehøyskole. Det var her han fikk smaken på musikken. Han bestemte seg dermed for å bosette seg i hovedstaden, fordi det var for lite hiphop-miljø i Trondheim. Mike lærte seg engelsk ved å høre på musikk, men norsk var ikke like enkelt.

– Norsk er så vanskelig å lære seg. Jeg ville bare gi opp og snakke engelsk i stedet. Jeg er heldigvis glad i språk, så jeg jobbet veldig hardt for å få det til.

Hardtarbeidende

Foto: Kine Falch

Det er kun ett år siden Mike slapp sin første musikkvideo, og like etter kom han ut med en mixtape som fikk svært god respons.

– Det var helt sykt. Det var ikke mange som visste om meg, men allikevel klarte jeg å få over 1000 nedlastninger på ett døgn. Folk likte det tydeligvis, ler han.

For øyeblikket jobber Mike i klesbutikken Volt, samtidig som han jobber for å satse på musikken. Han har derimot ingen planer om å gi ut et album helt ennå.

– Jeg gir for det meste ut gratis singler, for å bygge opp en fanbase. Det er nok det jeg kommer til å gjøre en stund fremover. Jeg vil ikke gi ut noe album før jeg føler meg klar, forteller han.

Musikkdrømmen

Mike sin største drøm er å kunne leve av musikken. Hans drømmesamarbeid er med Kanye West, men det er fremdeles ikke han som er den største inspirasjonen når han skriver musikk.

– Jeg liker Kanye fordi han får til alt. Han driver med både musikk og mote, og han klarer å ha mange baller i luften på en gang. Men i musikken henter jeg mest inspirasjon fra Kendrick Lamar. Han har kul flow.

Det er viktig for Mike å ha føttene godt plantet på jorda. Han mener det er sånn man kommer seg opp og frem i bransjen.

– Drømmen min er så klart å kunne leve av musikken. Jeg føler at jeg er et godt eksempel på en som jobber hardt for å nå mine mål. Jeg pusher meg selv hele tiden, og det kommer jeg alltid til å gjøre, avslutter han.

Ta en titt på Mike Lookees nye musikkvideo her:

Comments

En kommentar to “Flyttet til Oslo for musikken”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
  1. [...] intervjuet her. Foto: Kine Falch Share this:TwitterFacebookLik dette:LikeBe the first to like this. Written by [...]