Den ukjente talkshow-verten

16. september 2012 20:07 av Ida Helene Bergersen 

Simen Sund (23) er som folk flest på hans alder. Bortsett fra at han har sitt eget talkshow.

Tekst og foto: Ida Bergersen

Sent med Simen Sund hadde premiere på TV2 Zebra forrige uke. 23-åringen var én av 350 som meldte seg på audition. 40 håpefulle kom videre. 10 ble sendt til TV2, og til slutt var det bare Simen som sto igjen.

– Det er jo helt sprøtt. Nå har jeg plutselig den morsomste jobben i hele verden. Jeg har kun kjent på det i en uke, og da har jeg vært syk, men det er ganske annerledes at dette skal bli hverdagen min nå, sier Simen.

En lang prosess

Auditionrundene startet i fjor sommer. Først nå i høst ble det offisielt at Simen stakk av med programlederrollen. I mellomtiden måtte det holdes hemmelig.

– Det har vært en lang prosess siden jeg fikk jobben. Det var ganske vanskelig å holde det hemmelig i starten, men så fort jeg fortalte det til mamma visste jo hele bygda det. Så folk har nok visst om det en liten stund allikevel.

23-åringen kommer fra Hønefoss, er utdannet markedskonsulent på BI, og har ingen tidligere TV-erfaring.

– Det er selvfølgelig litt skummelt. Jeg var kjempenervøs. Men også Thomas Numme som har jobbet med dette i 10 år fortalte meg at han fortsatt er nervøs før hver sending.

Drømmejobben

Til tross for at Simens uke har vært preget av sykdom, synes det ikke. Han er blid og pratsom – det er tydelig at han er engasjert i det han driver med.

– Det er utrolig gøy, bare lek og moro. En slik jobb skal man egentlig bare kunne drømme om å få. Tilbakemeldingene jeg har fått har også vært kjempepositive. Det virker som at de som ser på synes det er gøy, smiler han.

Talkshow-programmet vises på TV2 Zebra hver uke fremover, fra mandag til onsdag. Forskjellige kjendiser kommer innom og snakker om alt mulig.

– Vi snakker om det som er gøy. Det er et program med lave skuldre. Vi jobber fra uke til uke, og prøver å være så aktuelle som mulig.

Håper på å lage noe folk liker

Simen vet ikke selv hvorfor akkurat han ble valgt ut til å få drømmejobben som programleder i sitt eget talkshow.

– Det er vanskelig å komme med tips til de som ønsker samme jobb. Min vei er ikke den sikre veien til suksess. Det har vært ren og skjær tilfeldighet.

Det er 33 programmer igjen til sesongen er over, og Simen håper selvfølgelig på å lage noe folk liker.

– Det er utrolig hyggelig at folk ser på. Jeg er så heldig som har fått denne sjansen, og skal gjøre det jeg kan for at programmet får en fin kurve og bare blir bedre og bedre.


Stengt for kommentarer.