Ny musikk rundt svingen

16. september 2012 23:45 av Ann Kristin Andreassen 

Malin Pettersen og bandet Lucky Lips kan legge en god sommerturnè bak seg. Nå er det planlegging av høstturnè og ny plate som står på plakaten.

Tekst og foto: Ann Kristin Andreassen

I år kom bandet ut med sitt andre album og har siden mai vært på turne. Dette har vært veldig lærerikt for bandet.

– Turneen har gått kjempebra og det har vært veldig gøy. Vi har nok lært veldig mye i sommer. Det er første gang vi drar ut med et ordentlig produkt. Vi har også vært i Nederland hvor vi hadde fire forskjellige konserter, forteller en smilende Pettersen.

Platen «Mountain Dust» har det gått overraskende bra med.

– Vi forventet ikke å selge noe særlig. Vi forventet å selge plater på konserter, noe vi har gjort helt greit. Så vi har solgt flere plater enn det vi hadde trodd, selv om det ikke er mange i det hele tatt. Men vi har vært innstilt på at platen er et markedsføringsprodukt for oss. Det er lettere å booke konserter når en har en skive, sier hun.

I 2005 var Malin en av deltagerne i Idol. I dag driver hun fortsatt på med musikk og spiller i et bluegrassband.

Malin er den som skriver de fleste sangene i bandet. Og for henne er tekst og melodi like viktig.

– Jeg gir aldri fra meg en låt hvis jeg ikke er fornøyd med tekst og melodi. Jeg er veldig opptatt av tekst og den kommer gjerne først, så blir melodien skapt rundt teksten. Jeg hadde følt det helt forferdelig hvis jeg skrev en sang med fantastisk tekst og en kjemperar melodi, ler hun lett.

Eneste jenta
Da Malin takket ja til å være med i Lucky Lips, ble hun med i et band bestående av fire menn og tre kvinnelige vokalister. Malin er i dag den eneste jenta i bandet.

– Det er vanskelig å si hva jeg trivdes best med. Det var selvfølgelig plussider med å være syv i bandet. Man trang ikke å være oppi hverandre hele tiden. Samtidig var det syv stemmer som skulle bli hørt og syv stykker som alltid skulle ta avgjørelser.

Å være et band på fem trives hun godt med.

– Vi har blitt tettere knyttet til hverandre. Alle er integrert og vi kjenner hverandre bedre, sier hun.

Suksess
Bandet har blitt godt mottatt i Norge med blant annet femmere på terningen. Men også i utlandet blir gjengen skrytt opp i skyene. I fjor var de det første norske bandet som vant prisen for årets «European Bluegrass Band» i Nederland. Dette motiverer vokalisten og bandet til å gjøre det enda bedre på neste plate.

– Siden det gikk såpass bra og at vi fikk de anmeldelsene vi fikk så er det viktig at vi jobber en stund med det nye albumet. Det er naturlig at den neste plata i hvert fall skal være like bra som den forrige, men helst enda litt bedre. Jeg vil at folk skal tenke «Oiiii, har de kommet med enda et bra album», sier hun engasjert.

Starter neste turne i USA
For nå skal bandet skrive nye låter og planlegge turneen for neste år.

– Mest sannsynlig så skal vi til USA i mars for å begynne turneen der, for så å komme hjem å ha vanlige konserter og spille på festivaler. Så blir det studio etter det. I tillegg har jeg et soloprosjekt som jeg jobber med som det aldri blir noe av. Jeg kommer nok til å jobbe med det rolig og i stillhet. Hovedfokuset blir å ta Lucky Lips til det neste nivået og bygge oss oppover.

At musikeren har tettpakket program om dagen er det ingen tvil om.

Nå skal bandet lage nytt album.

I tillegg til jobben som artist jobber hun i et reklamefirma, jobber frilans som tegneseriedubber og studerer psykologi på Blindern. Hun er usikker på om hun i fremtiden kan leve av kun musikken.

– Norge er så lite og det er så mange om beinet. Jeg håper at jeg personlig kan leve av musikken ikke bare ved å spille i band, men som låtskriver og tekstforfatter, og gjøre studioarbeid for andre folk.

Gir aldri opp
Å aldri stoppe tror hun er løsningen på å kunne leve av det.

– Det er kanskje litt klisjé, men hvis man bare fortsetter og gir absolutt alt så mener jeg at det må gå en gang. Om det så skjer når jeg er 70 og vi fortsatt holder på, så må det vel ha skjedd noe? Spør hun.

– Vi skal ikke dytte noen andre over eller under oss. Vi skal ikke forsvinne fra den plassen vi har tatt. Vi skal sende ut meldinger til plateselskaper når vi gir ut plater, vi skal ringe pressen når det skjer noe sånn at de kan tenke «Åh, vi blir jo faen ikke kvitt de. De er jo her fortsatt», ler hun nok en gang.

Stengt for kommentarer.