Stiller i bikiniklasse på Norway Open

16. september 2012 17:20 av Jenny Mina Rødahl 

Amalie Espedal Vossgård fra Bergen skal stille i bikiniklassen under Norway Open i Trondheim. Til tross for at hun har levd på kylling og koffein i tre harde måneder på diett, trener hun to ganger daglig klar som et egg.

Tekst og foto: Jenny Mina Rødahl

 • Navn: Amalie Espedal Vossgård
 • Blogg: www.amalieve.wordpress.com
 • Aktuell: Stiller i bikiniklasse under Norway Open 2012
 • 21 år, bor i Oslo, fra Bergen
 • Trener på: Haralds Gym Oslo
 • Høyde: 155
 • Normalvekt: 54
 • Vekt på diett: 46
 • Treningsmusikk: I Cry – Flo Rida
 • Jobb: Cubus

Jenta på 21 år gruer seg ikke til å stå på scenen.

Jeg møter ei lita, knallbrun, blond jente på Haralds Gym i Hausmannsgate i Oslo. Hun spør om det er i orden at vi tar intervjuet mens hun varmer opp på spinningssykkelen, plasserer de signalfargede Nike-skoene på pedalene og trår i gang.

– Jeg motiveres av å kunne klare nye mål og å løfte tyngre. Det er så moro å mestre ting og å se musklene komme mer frem, bli synlige og markerte. Selvfølgelig har jeg alltid drømt om å en gang stå på scenen i en rosa bikini.

Det er 170 påmeldte til Norway Open, og rundt 30 i bikiniklasse. Det skal stå seks stykker i finalen.

Perfekte og symmetriske kropper

– Det er en ekstremt tynn linje. Alt skal være perfekt i bikiniklassen. Om man karber for mye kan alt skjære seg. Dommerne ser på linjene i kroppen, holdningen, markeringer og symmetrien. Alt må gå i ett!

– På finaledagen blir alle delt inn i forskjellige høydeklasser. Det er innveiing og innsmøring med en bonzegel. Man kutter vannet for å bli helt tørr. Jeg tenkte å sitte i badstue før jeg skal gå på scenen. Det er heller ikke noe særlig mat på denne dagen. Kanskje jeg skal ta meg et glass vin for å skrumpe inn litt ekstra!

Muskler i rosa bikini

– Jeg har alltid sett opp til bodyfitness-livsstilen, og synes markerte kropper er utrolig fint. Men det er blitt større og større muskler i denne klassen, og det kan bli litt mye. Men etterhvert kom også bikiniklassen, som har mer fokus på hår, smykker, fine bikinier, negler og sminke i tillegg. Det er jo veldig meg, så jeg følte det passet perfekt.

Selv om det kan høres ut som det kun er å stå iført en glitrene bikini på en scene og smile pent, er det tre tøffe måneder Amalie snart har fullført.

– Den største utfordringen er den siste tiden på diett. Første måneden gikk fint, med mye mot og viljestyrke. Så blir det en stor omstilling i hverdagslivet med en gang dietten kommer inn i bildet. Måned nummer to begynner man å få inn rutinene på ordentlig, og da kjører man bare på autopilot.

Hun ser liten ut, men er like sterk som Pippi.

Hun øker hastigheten på sykkelen til enda tyngre tråkkemotstand.

– Under siste måneden er du utrolig sliten. Den er knalltøff. Det er så lite mat i bildet, og man har ingen energi igjen. Jeg har lyst til å kunne jobbe overtid, møte venner og være sosial, men jeg orker ikke det. Jeg må kun gjøre det som står på planen og følge treningsopplegget og dietten.

– Det verste er familieselskapene hvor det flommer over av kaker og sånne ting. Jeg husker noen sa ”Du kan jo ta noen bær, da? Et er jo bare frukt!” Men nei, bær inngår ikke på dietten. Det var tøft.

Våkner hele tiden

Hun våkner fordi hun gleder seg til frokost. Klokken ni på kvelden er det natta, og hun ønsker egentlig å gå til sengs enda tidligere for å få en ny dag.

– Hver dag er som natten før julaften som barn, fylt av nerver og spenning. På nattestid ligger jeg mye og tenker på forberedelser og ting jeg må få gjort før konkurransen.

Sykkelen spinner raskere.

– Jeg er også veldig sulten på kvelden. Jeg spiser så utrolig lite om dagen, og dette gjør at jeg tenker på mat hele tiden. Jeg ligger å gleder meg til frokost.

Hun spiser havregryn med proteinpulver til frokost. Kalkunfilet og skyr til lunsj. Kylling og ris til middag. Til kvelds er det enten torsk eller egg. Alt annet er uaktuelt, og selv inntak av bær og grønnsaker er minimalt.

På Amalies skulderblad har hun tattovert morens favorittsitat.

Moren spiller stor rolle

Amalies avdøde mor stod på scenen som skuespiller, og den tanken er med henne hver dag på vei til topps.

– Fordi moren min gikk bort for noen år siden, ga dette meg et spark for å trene hardere. Det hjalp meg utrolig med treningen, for å unngå å knekke sammen helt. I stedet for å stå igjen som et hjelpeløs barn alene, ble det viktig for meg å bygge meg selv opp og kunne beskytte meg selv.

Kroppsfokuset til Amalie er voldsomt i forhold til de fleste, men hun påpeker at hun aldri har hatt feil oppfatning av hva som er normal treningsmengde for henne, eller blitt påvirket i negativ forstand. Hun har kontroll.

Hva skal du spise etter konkurransen?

– Jeg elsker det spørsmålet! Jeg gleder meg sånn. Jeg har laget en liten liste: taco, sjokolade, knekkebrød med ost, sjokolademelk. Vafler er også med!

Norway Open finner sted i Trondheim 29. september.

Comments

En kommentar to “Stiller i bikiniklasse på Norway Open”

Kommentarlinker

Se hva andre skriver om denne artikkelen...
 1. [...] nevnte jo at jeg hadde intervju med flotte Jenny; og HER kan dere lese det! Var superduper koselig, og jeg syns det ble veldig fint I dag var det tid for [...]