Papegøyestreker på Nationaltheateret

16. september 2012 15:14 av Ylva Vethe 

Caroline Glomnes Johansen (25) gjør som Ellen Horn og debuterer på Nationaltheateret som papegøye og eselrumpe i Torbjørn Egners klassiker, Folk og Røvere i Kardemommeby.

Caroline Glomnes Johansen spiller papegøyen fra Amerika. FOTO: Ylva Vethe

– Den viktigste rollen jeg har er papegøyen fra Amerika. Også spiller jeg alle de rollene som ingen av de faste på teateret vil spille, for eksempel rumpa til eselet, forteller Caroline Glomnes Johansen, og trekker på smilebåndet.

Oslojenta gjør sin debut på den norske musikalteaterscenen denne høsten etter flere vellykkede år i utlandet.

– Det er deilig å være hjemme i Norge igjen, også er det utrolig gøy å få spille på Nationaltheateret, sier Johansen.

Det glimter til i øynene til Caroline når hun forteller om rollen som har gitt henne en fot innenfor en av landets viktigste teaterscener.

– Siste verset i min sang som papegøyen er et litt sånn mambovers, sier Johansen, og bryter ut i sang på Kaffebrenneriet midt i Karl Johansgate.

«Jeg er en papegøye fra Amerika…», synger hun og danser en imponerende, sittende mambo.

Musikalsk festaften
Nyoppsetningen av Folk og Røvere i Kardemommeby er i følge Caroline en musikalsk festaften. Den klassiske Torbjørn Egner fortellingen har fått ny innpakning, og Johansen forteller at de nyoppussede karakterene har mer «svjung» over seg enn tidligere. Hun mener også at forestillingen byr på mer enn bare barnebokfortellinger.

– Forestillingen passer for alle, og det mener jeg. Det er noe for både barn og voksne. Den er annerledes, med mye humor og musikk, utdyper hun.

Til og begynne med var den erfarne musikalartisten litt usikker hvor hun sto i teater-hierarkiet med rollen som papegøye og eselrumpe.

– Jeg trodde kanskje først at det kom til å bli litt sånn : «Å se, der kommer rumpa til eselet,» men det har det ikke vært. Jeg har blant annet fått vite at det var den første rollen Ellen Horn spilte på Nationaltheateret også, sier Caroline og triller ut en liten latterkule i høstlufta.

Evig positiv
Caroline Glomnes Johansens suksess på de skandinaviske teaterscenene kan forklares med et jag etter å være den beste, og evig optimisme.

– Veldig mange, ikke bare i musikalbransjen, er så redde for mislykkes. De leter heller etter unnskyldninger for hvorfor de ikke kommer til å få det til, heller enn å bare fokusere på å få det til.

Caroline forteller om en episode hvor hun egentlig skulle på hyttetur med venninnegjengen da hun fikk høre at det var audition til musikalen Wicked i København.

– Det var den eneste frihelgen jeg hadde på et halvt år, og vi hadde planlagt turen lenge. Men jeg tenkte bare at jeg måtte dra på den auditionen. Venninnene mine prøvde å overbevise meg om at jeg ikke kom til å få den fordi jeg ikke var dansk, og fordi det var en veldig stor audition med mange søkere. Men jeg dro allikevel.

En uke etter opptaksprøven ringte de fra Det Nye Teater i København og tilbød Johansen ett års kontrakt, med roller både i Wicked og Mary Poppins samt dansk språkundervisning. Det var samme pågangsmot som landet henne en rolle på Nationaltheateret.

– Jeg tenker alltid at de søker etter meg. Mange drar ikke fordi de tenker at oddsen er i mot dem. Jeg tenker ikke på alle de som ikke får rollen, men på de to som får. Jeg fokuserer aldri på det negative. Man må tørre å bli skuffet, sier Johansen.

Folk og Røvere i Kardemommeby har premiere på Nationaltheateret 13. Oktober 2012.

Caroline Glomnes Johansen

Utdannelse:
Fagerborg Ballettlinjen 2003-2006.
Musikallinjen Ballettakademien Göteborg 2006-2009.

Medvirket i:
2009-2010: The Producers, Lorentsbergteatern Göteborg og Slagthuset Malmö.
2010: I Love You  Because, Artisten Göteborg.
2010: Sommer i Tyrollen, Vita hästen – Gunnebo, Göteborg.
2010: Mary Poppins, Det nye teater, København.
2011: Wicked, Det nye teater, København.
2011: Les Miserable, Åbo Svenska teater, Sverige.
2012: Grease, Tivoli Koncertsal, København.
2012: Folk og Røvere i Kardemommeby, Nationaltheateret, Oslo.

Stengt for kommentarer.