The Bourne Legacy

16. september 2012 12:32 av Anine Willums Karp 

Bourne uten Bourne, men med spenning i hele 134 minutter. Filmanmeldelse av Anine Willums Karp

The Bourne Legacy Nasjonalitet: Amerikansk
Sjanger: Action, thriller
Aldersgrense: 15 år
Premiere: 7. september 2012
Regi: Tony Gilroy, Dan Gilroy
Med: Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton, Joan Allen, Donna Murphy, Scott Glenn, Oscar  Isaac, Albert Finney

Etter en aldeles vellykket trilogi, kommer det en fjerde oppfølger med ny skuespiller i hovedrollen.  Mange vil kanskje si at det er totalt unødvendig bruk av tid og penger, men spenningen startet  allerede i første scene og hjertet senket seg ikke før filmen var over.

Den Jason Bourne som vi kjenner til har gitt fra seg rollen og i stedet møter vi et nytt, men kjent fjes  med navnet Aaron Cross, spilt av Jeremy Renner. The Bourne Legacy er den første filmen som ikke  baserer seg på Robert Ludlums romaner, noe som gjør at den velkjente karakteristikken er noe  svakere. Likevel har regissørene Tony og Dan Gilroy klart å skape en actionfylt spenningsfilm med mange gode scener.

Filmen begynner noe brått, med Cross som kjemper seg over snødekkede fjell med en ulveflokk i ryggen. Til å begynne med er det noe uklart hvem denne Aaron Cross er, da handlingen hopper standhaftig mellom mennesker i diverse land og verdensdeler. Heldigvis faller puslespillet raskt på plass og etter kort tid forstår vi Cross’ rolle i Bournesammenhengen. Etter at Jason Bourne ødela operasjon Blackbriar i forrige film, bestemmer CIA seg for å tilintetgjøre alle de tidligere feltagentene, men Cross unnslipper.

Vi følger dermed Aaron Cross på reisen fra fjellkjeden og til USA, hvor han redder livet til den medisinske forskeren Marta Shearing, spilt av Rachel Weisz. Doktor Shearing er den eneste som kan hjelpe Cross med medisinavhengigheten og sammen reiser de til Filippinene for å redde seg selv og hverandre.

Filmen er absolutt verdt å se for Bournefans, men vær forberedt på at det ikke er helt det samme som hva vi er vandt til.

Stengt for kommentarer.