Slapp plate på dyre hæler

27. mars 2009 13:44 av Åsa Nord 

Morgengaven fra bryllupet presset Elisabeth Lahr til å ferdigstille platen ”Polkadot Security”.

elisabeth

Elisabeth Lahr i Gjøa studio, hvor innspillingen fant sted. Foto: Privat

Mandag denne uken kunne Elisabeth endelig tråkke nedi et par høye hæler for å presentere låter fra den nye platen på Landmark.

- Ha, ha, har du hørt om de støvlettene? Spør Elisabeth og ler kledelig sjenert. – Jeg fikk dem i morgengave av min mann, da vi giftet oss i høst. Som jeg opplyste fra scenen på Landmark var de dyyyre!

Støvletten det er snakk om er et par sorte, lekre, skinnende ankelstøvletter med kjempehøye hæler. Elisabeth brukte dem for første gang på slippefesten. 

- Det er releaseskoene mine. Ha ha! Jeg fikk lov å prøve den ene skoen da jeg fikk dem, men måtte vente med å ta begge på til jeg skulle holde min første konsert. Dermed har de stått der og ventet på meg. De har vært en drivkraft til at jeg skulle få gjort den siste finishen på platen og faktisk sette en dato for å gi den ut.

cover_elisabethlahr_polkadotsecurity

Platecoveret på Elisabeth sin debutplate er designet av Gosu Design House, foto er ved Bjørn Harald Myhre.

Drømte om å synge
Elisabeth Lahr er skuespiller kjent fra Den Nationale Scene, flere spillefilmer og serier. Senest husker vi henne som Kaia, venninnen til Marit (Line Verndal), i Nrk-serien ”Himmelblå”. Selv sier hun det er musikk hun har drømt mest om å drive med.

- Helt fra jeg var barn har jeg drømt om å lage musikk og stå på scenen med det. Ønsket om å jobbe som skuespiller kom mer snikende, fordi jeg kjente så mange som drev med det. Endelig har jeg virkeliggjort drømmen. Nå kan jeg senke skuldrene litt.

Hun trengte å bli presset litt. Prosessen fra hun startet å jobbe mot målet med å gi ut egen plate, til endelig å stå med et småjazzet pop-album i hånden, har tatt fire år. Hun var ferdig i studio for et år siden, men likevel ble materialet liggende lenge før hun klarte å gjøre siste finishen.

- Jeg har vært heldig og fått jobbe med de beste i bransjen. HP Gundersen var øverst på listen min over produsenter jeg hadde lyst til å jobbe med. Da han sa ja til å gjøre platen min var jeg ekstatisk lykkelig. Jeg hadde aldri trodd han ville jobbe med lille meg. Men det nytter virkelig å ta noen sjanser. 

Investerte alt
Elisabeth har skrevet alt materialet til de åtte låtene selv og betalt hele produksjonen av egen lomme. Som kunstner er hun godt vant med å være blakk. Men når pengene endelig kommer er det gjerne nok til å investere i et drømmeprosjekt. 

- Jeg hadde gjort en rolle i en svensk spillefilm. Da lønnen kom bestemte jeg meg for å hoppe i det og satse alt på musikkdrømmen. Nå må jeg selge for å tjene inn igjen noe av det.

Platen selges på Apollon, Robot-butikken, Itunes og andre digitale musikkbutikker. Mest av alt satser hun på digitalt salg, etter sterke anbefalinger fra ringreven Mikael Telle. Elisabeth forteller at hun var fryktelig nervøs frem mot konserten på Landmark. 

- Det føltes som jeg skulle arrangere et digert bryllup. Heldigvis kom det masse folk, var en herlig stemning og jeg fikk solgt plater. Etterpå var jeg totalt utladet og sov i tretten timer. 

Første etappe er over, nå begynner den virkelige jobben med å selge seg selv.

- Jeg hater det. Det første jeg skal skaffe meg når jeg en gang får råd, er en manager avslutter Elisabeth med en trillende latter.

Stengt for kommentarer.