Trosser frykten

15. september 2012 13:20 av Natalie Mossum 

Line Verndal er i aktuell med ”Lines gode hjelpere” på TV3, Hun elsker å hjelpe andre, selvom hun er redd, men fortjener ikke hjelpen selv.

I dette programmet, som er en norsk adopsjon av det svenske konseptet ”Sofias engler”, skal  Verndal hjelpe mennesker som er i en vanskelig livssituasjon å komme videre. Hun forteller at det er en stor glede å få hjelpe andre, men at hun ikke fortjener den samme hjelpen selv.

- Mitt liv har vært såpass bra og  jeg har vært så heldig. De menneskene som vi møter har opplevd veldig mye. Mine problemer er så små i forhold, så jeg fortjener ikke hjelp fra et slikt program.

Å være programleder er en ny arena for den erfarne skuespillerinnen, som i 1995 ble uteksaminert fra Statens Teaterhøyskole. Hun har blandt annet jobbet ved Oslo Nye Teater, Rogaland teater, Dizzie Showteater, Riksteateret, Det Norske Teateret og Den Nasjonale Scene i Bergen. 40-åringen var livredd under innspillingen. Og det ga henne lysten til å fortsette.

- Jeg er ordetlig utenfor komfortsonen min nå og gjør noe helt annet enn det jeg kan.

Hun forteller at det er de tingene som har vært vanskeligst å gjøre, og de rollene hun ikke aner hvordan hun skal angripe, som hun har satt mest pris på.
En gang fikk hun tilbud om enten å gjøre en ny tv-serie, som hun hadde gjort flere ganger før, eller å spille hovedrollen i en musikal.

-Da måtte jeg velge musikalen. For det var jeg livredd for å gjøre. Den aller største lykkefølelsen er vel å gjøre noe man er redd for. Vi lever jo bare en gang. Vi må jo tørre dette, smiler Verndal.

Verndal har vært representert både på film og tv i tillegg til teater. Hennes største gjennombrudd kom med rollen som Marit i serien Himmelblå, som gikk på NRK, og ble kåret til tidenes mest sette norske TV-serie.

-Jeg har vært lenger skuespiller enn det jeg ikke har vært det faktisk. Men det er veldig spennende å være programleder. Jeg har måtte lære meg å stille gode spørsmål, være tilstede, og få til en god samtale sier Verndal.

Mad Ship, Varg Veum, Limbo, Kvinnen i mitt liv og Jeg er Dina er bare noen få av filmene der Verndal har spilt. Likevel var det Himmelblå som skaffet henne prisen som beste kvinnelige skuespiller tre år på rad (2009-2011).

-Jeg liker nok best å stadig bli utfordret til nye ting. Derfor var denne muligheten perfekt, for her kan jeg ikke gjemme meg bak å spille noen andre. Her må jeg være meg selv og være tilstede.  Men som skuespiller må man plutselig leve i 1930, og tro på det.

Stengt for kommentarer.