Tar kunstmiljøet med storm

15. september 2012 16:14 av Ingvild Silseth 

Etter bare ni år i Norge har Mohamed Ali Fadlabi, sammen med anerkjente kunstnere fra hele verden, skapt en utstilling som legger vekt på den rollen musikk spiller i dagens samtidskunst.

– I april fikk jeg spørsmål om jeg hadde lyst til å være med på en internasjonal gruppeutstilling, som jeg gledelig takket ja til, sier Fadlabi.

Det siste året har han hatt rundt fem utstillinger, men den nåværende, I wish it was a song”, er definitivt den største av dem. Det er Museet for samtidskunst som huser utstillingen og den skal etter planen vare helt til utpå nyåret.

–Jeg er den minste fyren i gruppen, men det er nettopp det som gjør prosjektet så spennende.

Trives i byen

– Kunstmiljøet her er fantastisk. Alt er mulig og det er ingenting som stopper meg fra å leve av kunsten min så lenge jeg fortsetter å gi av meg selv.

Før han kom til Norge tok han to bachelorer i hjemlandet Sudan, en i statsvitenskap og en i kunst. Han har nå har fullført en master i fri kunst på Kunstakademiet, og tror det er en årsak til at han har klart seg såpass bra.

­­– Siden jeg hovedsakelig lærte meg mest kunst her er det jeg lager veldig norsk og blir derfor godt mottatt av befolkningen. Jeg er takknemlig for at jeg klarer å leve av lidenskapen min. Kunst er en veldig viktig del av livet mitt.

Ingen grenser

Han beskriver at jobben som kunstner er fin i den forstand at han gjør mye variert arbeid. Maling, skriving og tegning er bare noe av det han bedriver arbeidsdagene sine med.

– Kunst er livsstilen min og det er kun jeg som setter grenser for hva som er mulig og ikke. Gjennom arbeidet mitt stiller jeg spørsmål uten noen intensjoner om å få svar, og det er det som gjør kunst så magisk, avslutter han.

Populær kunst: Ett av Fadlabi’s bilder på utstillingen “I wish this was a song”.

Foto: Ingvild Silseth

Stengt for kommentarer.