Nattsvermere

12. september 2012 13:48 av Frida Alexandersen 

Sommerfugler er ikke bare for jenter i skolealder.

Mørket har lagt seg over Botanisk Hage. Det er stjerneklart og blåser frisk bris. Noen lysstråler trenger seg gjennom tett buskekratt, entusiastiske mannsstemmer kan høres fra andre siden. Botanisk Hage har stengt portene for kvelden, men i mørket har et titalls personer samlet seg rundt et laken opplyst av en LED-pære.

Mannsdominert sommerfugljakt
Det er Naturhistorisk Museum og Norsk entomologisk forening som i kveld har invitert til lysfangst av nattsommerfugler i Botanisk Hage.

Arrangør og avdelingsingeniør ved Naturhistorisk Museum, Lars Ove Hansen, har satt opp flere lysfeller bestående av laken, en lyspære, snor og klesklyper.

- Dette er det nærmeste entomologene kommer husarbeid, fleiper medarrangør Hallvard Elven. Spøken slår an hos resten av gruppen, som noe overraskende hovedsaklig består av menn.

Kjønnsfordelingen av kveldens deltakere er imidlertid ikke tilfeldig. I Norsk entomologisk forening er det nærmere seks ganger så mange menn som kvinner.

- Det er nok kanskje slik at menn tiltrekkes mer til “nerdete” interesseforeninger enn kvinner gjør. Tradisjonelt sett har nok også færre kvinner vært interessert i insekter, noe som sikkert dels skyldes holdninger i samfunnet, men dette er i ferd med å snu, mener Elven.

Les hele saken her

Stengt for kommentarer.