Magne Furuholmen knuser rekorder på Nyfossum

10. september 2012 10:11 av Elizabeth Næss 

Magne Furuholmens kunstutstilling på Nyfossum har doblet antall besøkende fra tidligere år.
Brith og Dag Christie i tømmerlåven på Nyfossum
- Folk er veldig interessert i å se utstillingen. De er nysgjerrig på å se andre sider av en person de trodde de kjente godt, sier avdelingsleder Gunn Marit Nisja.

Nisja er godt fornøyd med årets besøk og sier at utstillingen har vært en suksess. Tilbakemeldingene har strømmet på, og selv om alle ikke lar seg imponere av abstrakt kunst, er det likevel noe som vekker oppsikt.

- Folk blir ofte overrasket over at han har så variert uttrykk. Samtidig er de veldig nysgjerrig på å se andre sider av en person de trodde de kjente godt.

Hun mener det ikke bare er Nyfossum som har nytt godt av årets besøksrekord, men at denne utstillingen også har vært viktig for Furuholmen.

- Det har vært viktig for Furuholmen å bli anerkjent som kunstner og ikke bare som artist. Det har han virkelig oppnådd med denne utstillingen.

Brith og Dag Christie har kommet helt fra Oslo for å få med seg årets utstilling og lar seg imponere av kunstnerens talent.

- Utstillingen er fantastisk. Vi har ikke sett noe av hans kunst før, men vi visste at han drev med det. Det er veldig spennende å få komme hit og se så flotte abstrakte verker.

Furuholmen debuterte som kunstner i 1989, og har etter hvert fått utmerket seg som en internasjonalt anerkjent multikunstner. Han jobber med mange forskjellige uttrykksformer og materialer og utstillingen viser store tresnitt, keramiske krukker, og glassmaleri som setter farge og kontrast i den gamle tømmerlåven på Nyfossum. Utstillingen varer frem til 23. september.

Fakta:

Nyfossum er en av flere avdelinger på Blaafarveværket i Modum. Nyfossum ligger fem minutter fra Værket og var boligen til Blaafarveværkets tekniske direktør, Friedrich Roscher. Herskapshuset er omgitt av en stor hage med urter, epletrær og lysthus. Inne i boligen er Ida Lorentzen-museet, og i tømmerlåven presenteres det en ny utstilling hvert år. Tidligere har blant annet Karen Bit Vejle, Dronning Margrethe II og Elsa Beskow hatt utstilling her.

Bilde: Brith og Dag Christie i tømmerlåven på Nyfossum

Stengt for kommentarer.