Rocker over hele byen

10. september 2012 9:36 av Dan Arvid Bjørsvik 

Rockearven tas hånd om av en ny generasjon rockere i Oslo. Men etter nedleggelsen av utestedet Caven, har de ingen god erstatning til det som var stamplassen deres. Fortsett lesing –>

Henger på Angel's Speed Equipment i stedet: Truls Mollerin slår av en prat med Engle Van Steen. Foto: Dan Arvid Bjørsvik

– Jeg pleide å glede meg til arrangementene som var på Caven. Det var et sted uten mobildekning, hvor man glemte tid og alle hverdagslige ting. Det var fint å kunne være i et fristed som det, sier Truls Mollerin, rockabillyentusiast og medarbeider i Cinemateket.

Cavens historie startet på 80-tallet da en vennegjeng ble lei av at pubene i Oslo stengte klokken to. De gikk inn for å starte en klubb hvor de kunne henge lenger. Engle Van Steen var en av dem.

– Vi kom over et bomberom, under Kampen park, som sivilforsvaret ville leie ut. Vi fikk stedet. Det var bra, for verken Oslo kommune eller noen andre ville leie ut til oss, sier Engle som til daglig driver sin egen rockabillysjappe, Angel’s Speed Equipment på Grünerløkka.

Vennene pusset opp bomberommet som skulle bli øvingslokale, samlingssted og konsertlokale. I 1989 åpnet Caven dørene. Her kunne man høre på musikk som ellers ikke fikk slippe til andre steder. I fjor tok det 22 år lange musikkeventyret slutt.

Les resten av saken her…

Stilig kvartett på rockepremiere

Fire jenter satt igjen på Cinemateket med positive inntrykk av Rockabilly 514.

Koser seg på norgespremiere: Trine Nikolaisen, Lina Malm, Julie Sandberg og Randi Solhjell. Foto: Dan Arvid Bjørsvik

Les resten av saken her…

Stengt for kommentarer.