Dansegulvoppdragelse

10. september 2012 2:10 av Natalie Ngo 

Silje Larsen Borgan og Christine Dancke har fått sin faste kveld på Blå. DJ-duoen vil først og fremst formidle glede gjennom musikken, men også oppdra barna på dansegulvet.

Tekst og foto: Natalie Ngo

Mens septemberkvelden begynner å bli kjølig, mørk og lite innbydende, strømmer unge feststemte jenter og gutter seg til dumpa langs Akerselven. Hoetell, også kjent som Silje Larsen Borgan og Christine Dancke, har akkurat koblet utstyret sitt opp til anlegget og er klare for å innta DJ-boksen. En time før midnatt er det tid for den lørdagen i måneden hvor jentene spiller opp til dans på Blå.

– Det beste med å være DJ er å se andres danseføtter gå spinnville, sier Christine.

Christine sine danseføtter møtte Silje sine i 2007 en kald vinter i kjelleren som den gang het Livingroom. De to Oslo-jentene oppdaget at de danset til de samme låtene. Det ene førte til det andre og de la hverandre til på MSN (chattetjeneste på PC, journ.anm.). Like musikkglade, fant de begge ut at de ville gjøre noe sammen og startet Hoetell-bloggen. Det var enklere å starte en musikkblogg på internett enn å begynne med DJ-ing.

DJ-eventyret begynte først da begge ble single samtidig. Silje og Christine var ute sammen og oppdaget at dette kunne de gjøre mye bedre enn dem som spilte da. Det er forskjell på DJ-er, men begge understreker at det må ligge en genuin musikkinteresse, glede og en evne til å formidle det i bunn.

– Vi synes det er gøy å oppdra folk. Det kommer mye unge folk når vi spiller, og da får vi være med på å vise dem musikk som de ellers ikke ville ha hørt, sier Silje.

Les videre her.

Stengt for kommentarer.