Skateglede i Hamar

9. september 2012 23:17 av Ida Helene Bergersen 

Det er 10 år siden Hamar Open ble arrangert for første gang, og i helga konkurrerte 130 skatere mot hverandre. Leder for Hamar Skateboardklubb, Eva Bækkel, lar nå sønnen leve ut skatedrømmen i USA.

Hamar Open er en skateboardkonkurranse som arrangeres på Koigen i Hamar. Koigen er et skateboardanlegg som ble ferdigbygd i 2006, og har siden tiltrukket seg skatere fra hele landet.

– Vi er veldig fornøyde med arrangementet i år. Værgudene er med oss, og det har veldig mye å si, forteller leder i Hamar Skateboardklubb, Eva Bækkel.

Mange påmeldte

I år hadde 130 skatere meldt seg på konkurransen, fordelt på tre klasser: Kids, junior og senior. Hamar har lenge blitt omtalt som en skateby.

– Skatemiljøet på Hamar er utrolig bra. Før kom det flere skatere fra andre deler av landet, men nå er det mest lokale som deltar. Jeg tror dette er fordi parken er for liten, og på en måte har ”gått ut på dato”. Men vi har tre nye elementer i parken nå, og skal jobbe for å utvide, sier Bækkel.

Tidligere har skatere hatt et dårlig rykte på seg, og noen mener at det er et usunt miljø. Bækkel kan bekrefte at det ikke stemmer. I alle fall ikke i Hamar.

– Det er et sunt og bra miljø. Mange foreldre står på, og vi har god kontakt med skaterne. På denne måten kan vi også arrangere skateskoler og andre aktiviteter. Det er trendy å skate, og stadig flere kaster seg på bølgen, smiler Bækkel.

Talentfull sønn

Bækkel har vært aktiv i Hamars skatemiljø siden sønnen hennes begynte å skate. Kevin Bækkel har skatet siden han var ni år. I dag er han 16 år, skater hver dag, og drømmer om å leve av det som interesserer han mest.

– Jeg synes det er gøy å følge med, og har blant annet vært med på å starte innendørshallen i Hamar. Det er fint å kunne bruke fritiden sin på aktiviteter med barna, forklarer Bækkel.

Kevin ble ferdig med ungdomsskolen i vår, og nå drar han til USA for å leve ut skatedrømmen og studere ved siden av. Dette oppholdet varer i to år.

– Jeg synes det er gøy at han gjør det så bra. Som 14-åring ble han europamester i skating, og nummer fem i USA. Det er fint at han kan sette seg mål og klare dem, sier Bækkel.

Fornøyd deltaker

Det er sol og god stemning på Koigen. I tillegg til utøverne er mange foreldre og barn tilstede for å se på konkurransen. Det er skating hele dagen, både på og utenfor coursen. En av de mange ivrige skaterne er Jonathan Søraune Norkyn (12).

– Hamar Open er sykt bra i år! Jeg har vært med før også, men i år var det ekstra gøy fordi jeg kom på tredjeplass i min klasse.

Jonathan kommer fra Hamar-området og har skatet i fire år. Årets pallplassering gjør at han blir ekstra motivert.

– Det er veldig gøy å skate, og skatemiljøet i Hamar er kjempebra. Veldig sosialt, smiler han.

Stolt av skatemiljøet i Hamar

Ordfører Morten Aspeli har kun positive ting å si om Hamar Open. – Det er et veldig flott arrangement.

Morten Aspeli er ordfører i Hamar, og engasjerer seg i alt som skjer i lokalmiljøet. Han mener at Hamar Open er et flott arrangement som setter Hamar på kartet.

– Jeg er stolt av skatemiljøet i Hamar. Det er et stort miljø, og vi har utøvere i den aller øverste klassen. Det er et viktig arrangement og en viktig møteplass som gir gode mestringsopplevelser, sier Aspeli.

Han synes det er bra for Hamar at en slik skatekonkurranse avholdes, og håper det kommer til å fortsette i mange år.

Stengt for kommentarer.