22-åring er idrettnorges best trente

9. september 2012 20:57 av Karina Stene 

Emil Holmeide Blattmann (22) er Norges sterkeste alpinist. Selv bryr han seg lite om de oppsiktsvekkende resultatene, og synes lagkameratene på landslaget ikke trener nok.

Tidligere i år gjennomførte Emil og resten av toppidrettsutøverne i Norge en “ironman-test” som rangerer alle alpinister etter fysisk styrke. Emil endte først i rekka – foran skikongen Aksel Lund Svindal.

- For å være helt ærlig så bryr jeg meg ikke om de testene. Målet mitt ligger i å bli bedre på ski, og ikke hvem jeg slår eller kommer bak. Men jo sterke man blir, jo bedre blir man på ski. Det er det jeg tenker på, sier han.

Trente med spann og sement
Barndomskompisen, Kim Erik Schaanning, som nå deler leilighet med Emil på Grünerløkka, har hele tiden sett det enorme potensialet i kameraten.
- Det å vokse opp med Emil har vært veldig gøy. Han var den som hadde trent hele sommeren med bøtter, spann, sement og andre tunge ting han fant på hytta si i Mandal som 13-åring. Der var han i teorien uten de altfor gode treningsmulighetene, og da gikk han nye og kreative veier. Det sier litt om Emil, sier han.

Les hele saken her.

Stengt for kommentarer.