Bergensgutta går for talentgull

20. mars 2009 21:28 av Hilde Cecilie Haakstad 

I vinter har TV2 sanket seere ved å sende sesong nummer to av Norske Talenter i beste sendetid. Først ut var Bergen som imponerte mer enn noen gang. Spesielt da gruppen Absence og Blipp inntok scenen.

Foto: Andreas Roksvåg.

Foto: Andreas Roksvåg.

 

Break dance-gruppen Absence og Blipp består av fem hardbarkede bergensere, som kommer fra både nord og vest.

- Vi er tre Sotra striler, en Salhus stril og en bygutt, forteller Christopher Bottolfsen med glimt i øyet.

Med Bergen som base bruker de mye tid på å øve sammen som gruppe.

- Vi øver hver eneste dag med forskjellige shows og ideer og holder som oftest til i Vikinghallen.  Ellers er vi en del på ungdomshuset 1880 og leker oss.

Dysfunksjonelt jubileum
Fire av guttene dannet Absence i 1999, og de har holdt sammen siden, men i sommer slapp de et nytt medlem inn i varmen.

- Den pinnestive beatboxeren fra Salhus ble med nå i fjor, så da ble gruppen Absence naturlig nok  Absence og Blipp. Så nå er vi en stor, flott, dysfunksjonell familie, ler Christopher.

Ti år med hardt arbeid som gruppe setter sitt preg på privatlivet.

- I og med at dans og underholdning er livet vårt så tar det så klart mye tid. Takket være utrolig tålmodige og forståelsesfulle kjærester samt vårt gode vennskap, klarer vi fint å få kabalen til å gå opp. Selv om det til tider kan bli hektisk, sier han.

- Jeg vil samtidig understreke at Blipp og jeg fremdeles er single til alle jenters store glede, sier Christopher med glimt i øyet.

Idésmelting
I Norske Talenter fikk gruppen mye skryt fra dommerne for koreografien. Gruppen forteller at det til tider kan være tungt å være del av en kreativ gjeng, men at de er stolt over det de gjør.

- Alle er med på å lage koreografien.  Resultatet av det er en hel haug masse forskjellige ideer smeltet sammen i et show. Det fører til at noen show kan inneholde alt fra halsbrekkende saltoer til russisk folkedans. Kanskje ikke russisk folkedans, men du skjønner tegningen forteller Christopher.

- Blir det mye krangling med så mange kreative personligheter?

-  Ikke direkte krangling, men en del opphetete diskusjoner. Alle har kreative sinn og når du setter sammen fem oppfinnsomme hjerner, er det vanskelig at alle skal få viljen sin hele tiden. Men vi har etter hvert lært oss meningen av ordet kom..ko…Kompromiss?! Var det det som var ordet?

Travel dansehverdag

Christopher mener at dansen har betydd mye for den personlige utviklingen til de fem guttene. Han understreker at hip hop miljøet i Bergen er et sunt og trygt miljø å utvikle seg i. De er godt kjent i Bergens dansemiljø og har underholdt på en rekke arrangementer de siste årene. Christopher forteller ydmykt om diverse priser de har fått tildelt.

- På ti år så har det skjedd mye. Vi har opptrådt på Gullruten, Dansefeber, Sluserockfestivalen og Lost Weekend Festivalen, bare for å nevne noe. I NM i Kanonball fikk vi tildelt 3. plass. Vi tok også nylig hjem 1 og 2 plass under Sandnes HipHop Jam, sier han og smiler.

- Hvordan lader dere opp til store arrangementer som semifinalen i Norske Talenter?

- Vi øver hver dag, er tidlig i seng og spiser sunn mat. Hahaha, fleiper en munter Christopher.

Ønsker å gi dansing en ny vri

Guttene imponerte på Norske talenter og synes det var veldig gøy å delta.

- Utrolig mye forskjellige talenter. Alt fra joiking til folk som spilte symfonier på grønnsaker.

- Hvorfor meldte dere, dere på?

- Vi føler at det er en utrolig god arena å vise oss fram på. Prøve å gi dansing en ny vri og vise folk at det kan være gøy å tenke litt utenfor boksen av og til. Vi har selvfølgelig veldig lyst å vinne konkurranse, det er ikke å ligge skjul på. Men det å vise hip hop og dans fra en litt ny side er det som i utgangspunktet er målet, forteller Christopher.

Populære gutter
Absence og Blipp har mange tilhengere. Fangruppen på Facebook har i dag over tre tusen medlemmer, som heier dem frem i konkurransen. Guttene har også en egen hjemmeside hvor man blant annet kan følge med på bloggen deres. Samtidig har klippet fra audition i Bergen blitt vist over hundre tusen ganger på Youtube.
Selv er de veldig fornøyde med opptredenen de gjorde under Norske Talenter i Framohallen i Bergen.

- Vi var så heldig at mange Absencepatrioter møtte opp og heiet på oss. Det kokte godt i salen da gutta boys skulle på. Forutenom publikums gode respons, synes vi det gikk det veldig fint. Ingen flaue snublinger eller fall, smiler han.

- Hvilke følelser satt dere med etterpå?

- En syk lykkerus, utbryter Christopher.

-  Vi hadde øvd til dette lenge så opptredenen var nesten babyen vår.  Det var en sinnsyk lettelse at opptredenen ble såpass godt mottatt. Helt  overveldende,fortsetter han.

Lover å overraske i Oslo
Guttene har absolutt troen på å komme videre fra semifinalen og prøver å tenke så lite som mulig på konkurrentene. De fikk strålende tilbakemeldinger fra dommerne og gruppen lover å presentere et nytt show som skal overbevise både store og små.

- Vi skal nok prøve å toppe det foregående showet med en liten overraskelse eller to, uten at vi skal gå nærmere inn på det, sier Christopher hemmelighetsfullt.

Comments

2 kommentarer to “Bergensgutta går for talentgull”
  1. Therese Soltveit sier:

    jysla bra Hilde..:) u done good..:=)

  2. Tinaen sier:

    Så flink du e Hildemor! Skikkelig bra! :)