Freia lokker med uforglemmelige opplevelser

6. juni 2012 16:56 av Benedicte Isabell Haugaard 

Freia sjokoladefabrikk inviterer 100 heldige nordmenn til en drømmedag på fabrikken om de finner en gullbillett i sjokoladepapiret. Ikke vet de at det blir mer kunst og historie enn sjokolade.

Freia lokker med gullbilletter

Freia sjokoladefabrikk har i flere år sluppet skoleelever inn i Freialand. Her snakker den tildelte guiden om sjokoladens opprinnelse og forklarer besøkende fremgangsmåten fra kakao til melkesjokolade. De viser sjokoladenes design gjennom tidene og gir oss en kort oppdatering på Freias historie. Dette, i en liten kinosal som er godt plassert inne i fabrikken.

- Jeg husker da vi var på skoletur til sjokoladefabrikken. Dette var på ungdomsskolen. Og alle var kjempespente. Forventninger og glede ble byttet ut med en negativ overraskelse, sier Stephan Bodin Hjellum (22).

- Alle de hyggelige arbeiderne vi så for oss, var erstattet av maskiner og utlendinger som ikke forsto norsk. Den hyggelige guiden vi ble lovet, var sur og grinete. Vi ble lovet store mengder sjokolade siden vi hadde reist så langt, men fikk bare tildelt en liten sjokoladeplate á 30 gram hver, legger han til.

Freialand baserer seg på små barns forventninger, så noe positivt sjokk skal man lengte lenge etter når man ankommer fabrikken som voksen.

Skuffer barna med kunsthistorie
I følge Inger Lise Bakir, guide på Freialand, får vinnerne flere kunstneriske øyeblikk på drømmedagen. Man får tilgang til en spisesal med tolv av Munchs malerier og man får titte på Freias egne private park der de har 200 år gamle kastanjetrær og busker plantet av selveste kongeparet. Det handler altså ikke bare om sjokolade.

- Jeg ble ikke like gira på å finne den gullbilletten nå, sier Stephan Bodin Hjellum etter å ha hørt hva Freia lokker med. Hvem vil vel dra på Freia for å se på kunst? Jeg vil spise sjokolade, legger han til.

”En drømmedag på Freia”
- Vi har ikke helt landet den fulle agendaen for Drømmedagen, men det er sikkert at de som kommer vil få en helt unik opplevelse utover de vanlige elevbesøkene, sier Markedssjef for Freia, Nina Skotte.

Skotte forteller at de besøkende vil lære om sjokoladeprosessene og produktutvikling av de som jobber med det. De vil få mulighet til å diskutere, delta og lære. I tillegg vil de få lære mer om kunsten og historien forbundet til Freia og de vil få den tradisjonelle omvisningen.

- Parken vil også pyntes og gjøres festklar slik at vi er i stand til å ta imot 200 mennesker. Vi ønsker å krydre dagen med god mat og spennende overraskelser underveis. Det blir et stort arrangement og vi vil gjøre alt vi kan for å lage en fin opplevelse for de som kommer, legger hun til.

Kjent markedsføring
Den 123 år gamle fabrikken er Norges største sjokoladeprodusent. I flere forum på nett, lurer befolkningen i Norge nå på om sjokoladesalget går dårlig. En gullbillett: hvorfor slik markedsføring?

- Bakgrunnen for kampanjen er at vi ønsker å vise folk alt det flotte vi omgir oss med i hverdagen. Vi er stolte av Freia og alt Freia representerer. Historien vår, parken, salen og ikke minst fabrikken vår. Vi mener vi sitter på en gjemt perle midt i Oslo og nå ønsker vi å dele den med andre. Dette gleder vi oss veldig og vi ser frem til å arrangere selve drømmedagen for mange av våre forbrukere, sier Skotte og avslutter.

Tekst: Benedicte Haugaard
Toppbilde: Anette-Marie Antonsen

Stengt for kommentarer.