Midgardsormen forsinker åpning av minigolfpark

6. juni 2012 11:59 av Kristine Sletten 

Grünerløkka minigolfpark åpner rundt påsketider hvert år. Men grunnet utbyggelser, blir åpningen utsatt til sommeren.

Vann- og avløpsetaten holder på å anlegge Midgardsormen, som er en overvannsledning under Akerselva. Leirmassene under minigolfparken var for ustabile i forhold til det store inngrepet de skal gjøre i områdene ved elven, og må derfor byttes ut. Styreleder ved Christiania Minigolf klubb, Øyvind Nedre, synes det er synd at de må utsette åpningen med tre måneder.

–      De ble nødt til å gjøre om underlaget i golfparken, og dette tar lenger tid enn vi forventet. Vi har fått beskjed om at parken vil bli ferdigstilt i juni måned. Det er jo synd at det tar så lang tid, i alle fall med tanke på hvor godt vær vi har hatt de siste månedene, forteller Nedre.

Parken pleier å åpne så fort våren har kommet, og ettersom våren var tidlig ute i år, taper Golfklubben mye tid og penger på byggingen i området.

–      Det er synd at vi mister så mange måneder før parken kan åpnes, men å få et helt nytt underlag, gjør også at parken holder lenger. Vi gleder oss til åpningen i månedsskiftet  juni/juli, og satser på at alle de gode kundene kommer tilbake da.

For dårlig informasjon

Jørn Birkelund er en flittig bruker av minigolfparken, og arrangerer hvert år en golfturnering med gode venner. I år må turneringen utsettes på grunn av arbeidet.

–      Det har blitt en årlig tradisjon at vi drar hit til parken og spiller golf. Gjerne rett etter påske, hvis været holder. I år ser det ut til at vi må vente til etter St. Hans.

Birkelund forteller at han ikke visste noe om byggingen før Grünerbladet kontaktet ham. Dette syns han er dårlig av parkens eiere.

–      Jeg syns det er alt for dårlig informasjon. Det har ikke vært noe skilt utenfor parken, og på hjemmesiden står det heller ingenting. Det er selvfølgelig bra at de tar tak i problemet så tidlig på året, men jeg synes de kunne informert bedre om hva de driver med og hvor lang tid det vil ta, forteller Birkelund.

Birkelund bor selv på Løkka, og er glad for å ha en minigolfpark i bydelen.

–      Det er en svært populær park, med en flott beliggenhet. Parken har alt og det er alltid lange køer ved hvert hull. Det er en grunn til at folk kommer tilbake. I tillegg er det flott at det er så mange gode spisesteder og barer i nærheten. Vi pleier alltid å sette oss ned med god mat og drikke etter turneringen. Det er jo kjempesosialt, avslutter Birkelund.

Stengt for kommentarer.