-T. Olsen ved godt mot

4. mars 2009 14:29 av Eirik Hind Sveen 

Statsministeren til Nord-Norge for å besøke Husøy-gutta og hylle gammel partikollega.

(DY 392 Oslo-Bardufoss). Statsminister Jens Stoltenberg reiste i formiddag til Nord-Norge sammens med Fiskeriminister Helga Pedersen. På programmet står blant annet et festarrangement i Tromsø, for den demensrammede Jan Henry “No Fish” T. Olsen.

- Jeg har ikke snakket med T. Olsen på en stund, men han skal være ved godt mot, sa statsministeren da Norgesnytt møtte han på flyet fra Oslo i formiddag.

- T. Olsen ønsker å hylle seg selv for det har har gjort for demenssaken. Det er Troms AP som er arrangør, sier Stoltenberg.

T. Olsen -som ble kjent under tilnavnet “No Fish”- var fiskeriminister i perioden 2002-2006. Han var kjent som en ivrig motstander av norsk EU-medlemskap – et politisk standpunkt han har endret i ettertid. I fjor fortalte T. Olsen avisa Nordlys om tiden med Alzeimer Sykdom – en diagnose han fikk i 2006, i en alder av 51.

Hektisk program

Regjeringsfølget startet dagens program med et besøk på Bardufoss Flystasjon og helikopterskvadronen.

- Vi skal blant annet snakke med ordføreren i Målselv. Regjeringen skal investere milliarder der oppe på en ny helikopterbase, sier Stoltenberg. Og fortsetter:

- Deretter reiser vi til Finnfjord for å besøke smelteverket, før turen går til Husøy og fiskeribedriften Brødrene Karlsen.

Det er med andre ord et hektisk program statsrådene skal gjennom, før de kl 17.05 i ettermiddag setter seg på båten fra Lysnes til Tromsø for å overvære festarrangementet i regi av Troms AP.

Stengt for kommentarer.