Liverpool FC med stadionplaner

5. juni 2012 11:09 av Jonas Bäcklund 

Etter at de gamle eierne for Liverpool Football Club, Tom Hicks og George Gillett jr. forkastet planene om ny stadion, har nå klubben bestemt seg for å se tilbake på ideen.

Usikker fremtid

Englandsklubben har foreløpig ikke noen faste planer, men er nærmere en ny stadion nå enn det de har vært på mange år, etter at de gamle stadionplanene fra 2002 har blitt funnet fram og finpusset.

Det er FSG (Fenwey Sports Group) og John Henry som igjen har tatt opp planene. Eiendom og byggetillatelse er allerede i boks. Også alt av papirarbeid ble gjennomgått og godkjent i 2004. Det sies nå at klubben satser på det som tilbake i 2004 var den bygningsplanen som falt best i smak.

Anfield kan være historie
Stanley Park blir  stedet for den nye stadion, da utvidelse av Liverpools gamle hjemmebane, Anfield, ville føre til rivning av tre rader med boligblokker. En vesentlig del av den potensielle byggingen er å få inn sponsorer, og gjennom dem få inn den andelen av pengesummen som trengs. I følge The Telegraph, skal stadion ha en kassalapp på 300 millioner pund. Altså drøye 2,7 milliarder norske kroner. For at stadionplanene skal ha potensial, har klubben regnet med at halvparten må komme fra sponsorer.

Trenger sponsorpenger

Det bringer oss over til spekulasjoner om hvilke sponsorer som eventuelt vil ta denne summen. Til neste år har Liverpool signert ny draktsponsor, og blir da Europas første topplag med «Warriors» på høyrebrystkasse. Etter gode forhandlinger med det amerikanske firmaet, yrer spekulasjonene om trykkselskapet kommer til å bidra med mer, og eventuelt spytte inn en ekstra sum for å få stadionnavnet.

Selv om den nye stadion vil romme ca. 60 000 tilskuere (20 000 mer enn nåværende stadion), er det blandede følelser blant Liverpool-fansen. Mange fryder seg over nyheten om at klubben deres skal få en av Englands mest brutale stadioner. Andre ser på nyheten som en sorgens dag, da det ligger så mye historie og sjel blant det gamle Anfield-navnet.

Til tross for at planene nå har kommet på bordet igjen, er det fortsatt lenge til et nytt stadionbygg blir satt i gang, eller i det hele tatt får godkjennelse fra klubbeierne. Omstendighetene gir ikke noe sikkert svar den dag i dag, men det er rimelig sikkert at det kommer mer fra denne fronten i fremtiden.

kilde: http://www.liverpool.no

Stengt for kommentarer.