Refser bydelen etter grov vold på åpen gate

4. juni 2012 23:40 av Jenny Mina Rødahl 

CARL BERNER PLASS: Med musikk i ørene på trikken skulle hun av på neste holdeplass. I det neste øyeblikk blir en mann kraftig banket opp rett foran henne.

Klokken var rundt halv seks i fredagsrushet da Kathrine Haugstulen (23) var ferdig på jobb og på vei hjem. Rundt 30 personer gikk av og på trikken samtidig, da det plutselig ligger en mann nede på bakken lenger frem. Han blir sparket og slått kraftig til av en mann med utenlandsk opprinnelse.

– Jeg ble helt sjokket. Det er ikke sånn man regner med å være vitne til i hverdagen, sier Haugstulen.

– Siden ingen gjorde noe, stakk mannen bare av

Hun er rystet over hvor fort alt skjedde, samtidig som at noe kunne vært gjort. Noen kunne sagt ifra tidligere til bussjåføren eller beskyttet den overfalte. Dette gjorde at gjerningsmannen fritt kunne løpe fra åstedet. Haugstulen slår fast at nordmenn er feige, og er skuffet over bydelens beboere.

– Jeg spør de foran meg om ingen har tenkt til å gjøre noe. De mumler et ”vet ikke”, og bare snur ryggen til. Det virket som om jeg som var den eneste som reagerte på hendelsen. Folk ble helt apatiske, og enten gikk de bare bort flyktende, eller stod å så helt fjerne ut.

Til slutt var det bare hun som stod igjen. Det var umulig å få kontakt med han som ble overfalt, men hun skimtet et blått og gult ansikt.

Carl Berner på Grünerløkka

En uhyggelig hendelse og kalde tilskuere var det Kathrine Haugstulen (23) ble vitne til på Carl Berner i Oslo. Foto: Jenny Mina Rødahl

– Etter mannen var ferdig med å banke han opp, kastet han et blikk bak seg og bort på meg, som om ingenting hadde skjedd. Deretter hoppet han over gjerdet. Mannen han hadde banket opp så ut til å være beruset og totalt fraværende, og lå nede på trikkestoppet.

Ubarmhjertige tilskuere

Haugstulen er sjokkert over at det var henne, som en ung, lys, liten jente var den eneste som stod igjen. Alle andre ignorerte hendelsen, noe hun mener er typisk nordmenn.

– Etter denne opplevelsen, har mine fordommer til at det norske folket er feige og egoistiske, økt. Det er så mange som er altfor redde til å markere, steppe inn, beskytte og si ifra om ting. Dette kunne vært stoppet mye tidligere enn det som det gjorde. Kanskje kunne mannen fått mindre skader, og til og med kunne gjerningsmannen blitt tatt i tide før han rakk å rømme.

Fortsatt på rømmen

Bussjåføren fikk til slutt kontaktet ambulansen som kom etter ti minutter, og like etterpå ankom politiet. Gjerningsmannen hadde allerede kommet seg langt unna åstedet. Politiet sier de fortsatt leter etter han.

– Vi etterlyste gjerningsmannen i butikker og gater ved Carl Berner plass, men ingen hadde verken sett eller hørt noe. Saken vil fortsette, og dette skal ikke bare passere. Vi ser på hendelsen som svært alvorlig, informerer politibetjent Ramesh Satchi ved Grønland politistasjon.

Stengt for kommentarer.