Lærer bergensere bakekunsten

4. april 2012 15:15 av Isabelle Karlsson 

Muffins, cupcakes og franske makroner kommer på kursplanen til Eat My Muffin denne våren. – Etterspørselen har vært stor, sier gründer Guro Myhre.

- Det virker som interessen for å bake mer hjemme har kommet tilbake. Dette synes jeg er en positiv utvikling. Med kursene våre kan vi forhåpentligvis bidra til at denne trenden fortsetter, sier Guro Myhre.

Hun har funnet frem kjøkkenutstyr, konditorfarge og mandelmel. Røren lages fra bunnen av i bakeriet i Vaskerelven. Det tar ikke lang tid før de franske makronene tar form på bakepapirkledde stekebrett.

- Konditorene som skal holde kursene har alle mye kunnskap om det de driver med. Hva de forskjellige skal lære bort kommer helt an på hva de kan best. Selv skal jeg ta meg av makron- og muffinskursene. Kunsten å lage cakepops får noen av de andre stå for, sier Guro.

Ønske om å lære
- Det har vært ganske stor etterspørsel, men vi har ikke hatt tid til å arrangere kurs tidligere. Vi gjør det også litt for vår egen del. For å utfordre oss selv og utvide horisonten. Det er viktig å ikke stagnere, mener Guro, som har rukket å begynne på sitt andre brett med fargerike mandelkaker.

Gründeren har en teori om hvorfor muffins, cupcakes og småkaker har blitt et populært fenomen i Norge.

- Det er rett og slett oppnåelig. Det er ikke tidkrevende, fordi man slipper å bruke gjær. Og så er det jo gøy. Alle disse produktene er veldig visuelle og fargerike. På mange måter er det fryd for øyet, mener Guro.

Nyttig og spennende
Kafégjestene Cecilie Kleive (23) og Julie Villanger (22) har begge lyst til å delta på de kommende kursene.

- Jeg tror det vil slå veldig godt an. Kvinner og menn i alle aldre vil nok synes det er spennende å lære seg å lage ordentlige, gode muffins. For min del hadde det vært kjekt å kunne by på fancy cupcakes når gjester kommer på besøk, sier Kleive.

Julie Villanger er enig, og vet allerede hva hun ønsker å lære hos Eat My Muffin.

- Jeg synes det er flott at det arrangeres kurs i Bergen, og jeg vurderer å stille. Å lage makroner er noe jeg har veldig lyst til å lære meg. Ved å møte andre bakeglade i en situasjon som dette, vil man også kunne dele erfaringer med hverandre. Noe jeg synes er nyttig, sier Villanger.

Kvalitet og yrkesstolthet
Guro Myhre legger vekt på kvaliteten i arbeidet de utfører hos Eat My Muffin, og garanterer lærerike kurs.

- Kursene kommer til å være små og eksklusive, slik at deltakerne kan få god oppfølging. Målet er at alle skal få en flott opplevelse. Når vi setter i gang med noe i denne bedriften, så gjør vi det skikkelig. Det har med yrkesstolthet å gjøre, sier Myhre.

(Foto: Isabelle Karlsson)

Stengt for kommentarer.