Lever for musikken

23. mars 2012 13:25 av Benedikte Svendsen 

Christine Dancke sier jobben hennes er som alle andre kontorjobber, men hun har flere tusen lyttere som følger henne fast hver lørdagskveld på P3. Snart er hun aktuell med P3 klubb for første gang.

Hva gjør du når du ikke jobber?
- Jeg spiser kake, sier Christine Danke og smiler søtt.
Vi befinner oss på Fairytale Cupcakes i Trondheim sentrum på en mandags formiddag. Ute er det kaldt, sludd og regn, men inne er det varmt og behagelig.
- Jeg liker å slappe av, når jeg har mulighet slenger jeg meg gjerne ned på sofaen. Jeg er i jobbmodus hele tiden, så jeg bruker mye av tiden min på å lete etter ny musikk til P3 og musikkjobbene.

Christine tar en bit til av cupcaken hun har bestilt, og ser på meg med lyseblå øyne.

Christine vokste opp på Kolbotn, men musikkarrieren hennes startet i Oslo.
- Pappa er musikklærer, så når jeg var liten ga han meg en gitar sånn at jeg kunne lære å spille, musikk har bestandig vært en del av livet mitt. Når jeg var rundt 17 hørte jeg mye på hip hop, jeg begynte å skrive egne låter, og jeg rappet i rundt seks år. Jeg ville bli artist når jeg var liten, og jeg skriver fortsatt egne låter.

Christine tjente penger på rappingen, og etterhvert begynte hun og en venn å jobbe som DJ profesjonelt på utesteder i Oslo. Hun jobbet på store utesteder som Blå og Fugazi, og de ble ganske populære. Etter to og et halvt år som DJ i Oslo, ble hun ringt opp av P3. De hadde en konkurranse gående i Oslo, og trengte folk.

- Jeg har jo bare hatt flaks, og selv om jeg har tenkt tanken på en jobb i radio, har det virket så umulig. Men plutselig var jeg bare der.

Nå er hun 27 år og programleder i en av Norges største radiokanaler, P3.

Hun har et eget program som heter «Christine» hvor hun spiller musikk i to timer hver lørdag, og i tillegg er vikar i Popsalongen.

- Jeg føler selv at det ikke er noe spesielt med jobben min, jeg sitter jo mye på kontoret. Kontorjobben jeg har består i å høre på musikk stort sett hele tiden, så jeg klager ikke. Det viktigste jeg gjør er å endre listene på P3, noe vi gjør hele tiden.

P3 har nå høyere lyttertall en noensinne, Christine påpeker at hun har hatt en del å gjøre med det.

- Fra da jeg begynte og til nå, er det musikken som har endret seg mest. Vi har for eksempel begynt å spille mye elektronikk, det har vi ikke gjort tidligere. Før jeg begynte i P3 ble det ikke spilt noe særlig elektronikk, bortsett fra det som var på hitlistene, så jeg føler jeg har gjort en viktig jobb.

Du er aktuell med P3 klubb, hvordan vil du forklare konseptet for de som ikke vet hva det er?
-
I samarbeid med P3 og utestedet Brukbar Supa skal vi holde klubb i Norge for første gang, at jeg har fått til å arrangere dette av P3 er utrolig kult. Klubb er noe som bare har blitt arrangert i utlandet tidligere, konseptet kan være uklart for de som ikke vet hva det er fra før. Klubb vil si at man leier profesjonelle folk til å spille. Alt handler om musikk, og å danse. Det som er kult med P3 klubb er at de som har meldt seg på kan sende inn sin egen miks og få muligheten til å varme opp for kjente DJ´er og artister.

Christine vil jobbe for å få frem elektronikk enda mer i Norge. Hun håper at P3 klubb blir en suksess sånn at hun kan arrangere dette i andre byer også. P3 klubb holdes på Brukbar Supa, lørdag den 10. Mars. Det er 450 påmeldte på arrangementet, og det er helt utsolgt.

- Jeg er utrolig nervøs for hvordan dette vil gå, men jeg gleder meg også utrolig mye. Drømmen er å få fortsette med dette fast. Christine smiler og sier at å få lage P3 kubb er en av de beste tingene som har skjedd i P3 hittil.

Christine har blant annet blitt kalt ”Bassdama”, noe hun selv påpeker at er kollegaene i P3 som har funnet på. Hun sier selv at selve bassdronningen for hennes del er en av DJ´ene som kommer på P3 klubb, Kito.

Etter et halvt års planlegging og masing til sjefene om å få gjøre P3 klubb, fikk Christine det endelig til. Mens fansen venter på kvelden med blant annet Kito, Cashmere og den norske artisten Samsaya, må de nøye seg med Christine sitt eget program på P3 hver lørdag. Hvor selvfølgelig Christine bestemmer musikken.

Christine har nesten 4500 følgere på Twitter, over 6700 på Facebook og flere tusen lyttere på lørdagskveld når hun kjører programmet sitt.

Hvordan er det å ha sitt eget program på P3?
- Det er helt utrolig kult, jeg elsker det. Forskjellen på meg og andre programledere i P3 er at de ofte er to eller flere sammen, jeg er alltid på lufta alene. Så når jeg får ris, eller ros, så er det JEG som får den, sier Christine og smiler.

Det er tydelig at Christine får mye ros for det hun gjør på lufta, hun engasjerer seg veldig i musikken og oppdaterer fansen med ny musikk hver uke.

- Det som er det beste er at jeg har faste følgere, som jeg hører fra daglig. Jeg har fått mye positive tilbakemeldinger på det jeg gjør, og det setter jeg utrolig pris på. Jeg har bare meg selv å takke for at jeg har kommet så langt, og det er utrolig deilig å tenke på.

Har du den beste jobben i verden?
- Ja, uten tvil, selvfølgelig må jeg minnes på dette av og til, men jeg kunne ikke drømt om å jobbe med noe annet.

Stengt for kommentarer.