Lærer bort triksene

29. februar 2012 11:54 av Julianne Nilsen 

Stemningen var på topp med rosa drinker, cupcakes pynting, og mye god musikk.

Ingrid Bjerknes, gründeren av Hancock cupcakes, inviterte inn til jentenes kveld på Bagel and Juice i Vika torsdag 9. februar.

- Det er jo en liten drøm som har gått i oppfyllelse. Det er ikke tatt for gitt at man skal kunne leve av ideen sin allerede etter ett driftsår, forteller Ingrid.

Ideen bak konseptet kom etter et studieopphold i USA. Hun forteller at hun brukte et helt år på å få tak i de beste råvareprodusentene. Selv har hun ingen form for konditor bakgrunn, men likevel har denne jenta nådd helt til tops.

- Etter Sex and The City filmen, og Entourage, har cupcaksene skutt i været, forteller hun.

Kursene som Ingrid holder har vist seg å være svært populære. Hun forteller at hun har fått forespørsel om å holde kurs fra blant annet magasinet Cosmopolitan, og flere andre som hun ikke vil røpe.

- Jeg holder kun kurs ved forespørsel fra bedrifter og privatpersoner. Dette kommer av at jeg ikke har et eget lokale foreløpig. Tanken er å lære andre at cupcakes er super enkelt, og at alle kan få det til, sier hun.

Blant de mange påmeldte til denne rosa kvelden, var det omtrent 40 jenter som stilte. Alle var de ivrige på å få lære triksene til Ingrid. De fikk utdelt velkomstdrink, sprøytepose, tipp, vanilla cupcakes fra Sex & The City´s Bakery, eske til å ta med cupcaksene hjem, pynt til å dekorere cupcakes med, og en oppskrift fra boken “Cupcakes- Lag dem selv, av Ingrid Bjerknes. Jentene fikk drømme seg inn i Sex og Singellivs faste besøk på Mangnolia Bakery i New York.

- Jeg fikk vite om kurset på facebook. Ingrid hadde opprettet et event for denne kvelden, sier Marianne Solheim Birkeland (27).

Hun forteller også at hun er venn av Ingrid, og at hun derfor før har prøvd seg å lage cupcakes på egenhånd.

- Ingrid er blant mine barndomsvenner. Jeg har jobbet med henne siden hun startet dette firmaet, sier Julia Lundberg (26).

Ingrid Bjerknes holder cupcake-kurs.

Hun forteller at hennes arbeidsoppgaver har vært i forhold til PR, og arrangementer.

Oppstartsfasen

- Jeg visste med en gang at jeg ikke kunne drive å bake på heltid, jeg er verken konditor eller har interesse av det. Derfor tenkte jeg at jeg måtte få tak i et konditori, som kunne hjelpe oss med å utvikle produktene, sier Ingrid.

Ingrid forteller at hun heller ikke selv sitter med regnskap. Hun har outsourcet regnskapet til et regnskapskontor, som tar av seg alt av det økonomiske i bedriften.

- I tillegg så har jeg sjåfører som leverer kakene, og det er jo også veldig deilig å slippe å tenke på leveringene. Jeg kunne aldri drevet med dette i skalaen som jeg gjør om ikke vi hadde hatt det store apparatet i ryggen, forteller hun.

Hun forteller også at hun har et ordrekontor på konditoriet som tar imot bestillingene, og sender de videre til produksjon og kjørekontor.

- I prinsippet så fungerer jeg nesten som en selger for Nobel Conditori, som da er konditoriet jeg bruker. For å beskytte min egen industri og varemerke har jeg en kontrakt med Nobel Conditori som sier at de ikke kan selge cupcakes. Får de en cupcake henvendelse, så går det gjennom meg og mitt firma, legger hun til.

Vunnet pris

Ingrid har selv gitt ut boken “Cupcakes- Lag dem selv” under forlaget Cappelen Damm. Denne boken har vunnet prisen “Beste dessert kokebok i Norge 2011″, som ble kåret av prestisjefulle Gourmand International. Hun forteller at dette har gitt henne et ekstra kick til å skrive en ny bok.

- Den nye boken skal handle om cookies & nye kaketrender, noe som jeg ser kommer mer og mer til Norge. Det som er gøy, er at det er en virkelig stor trend nå med husmor idealet, så jeg bare kjører på med dette for å få mest mulig spinn-off på denne trenden.

Ny satsing

- Jeg tenker at nå som jeg har utviklet cupcakes, må jeg videreutvikle konseptet, slik at jeg kan begynne med nye ting, ikke bare fokusere på cupcakes. Man må ikke stoppe opp, men fornye konseptet hele tiden, og forbedre seg hele tiden.

Hun fortsetter å fortelle om at de nå har tenkt til å begynne med cupcake miks, som folk kan lage cupcakes hjemme.

- Nytenkning er virkelig et must for å være foran alle andre om man skal kunne ha suksess med dette konseptet, legger hun til.

I dag får du tak i Handcock cupcakes på Nest, som ligger i Jacob Aalls gate 13, og Starbucks på gardermoen. De tar også i mot større bestillinger på deres hjemmeside: www.handcockcupcakes.no.

- Det har vært utrolig mange som har bestilt cupcakes til Valentines Day. Nordmenn er litt romantiske av å til, forteller Ingrid.

- Bryllupsmarkedet er et stort marked vi retter oss inn mot, og som vi ønsker å satse mer på nå i 2012, avslutter hun.

(Foto: Julianne Nilsen)

Stengt for kommentarer.