Perfeksjonist med humor

2. mars 2009 12:03 av Lise Larsen 

Christer Nilsen (21) vil ikke beskrive seg selv som morsom. Allikevel har Jan Fredrik Karlsen kalt han og revykamerat Pål Tyholt (19) beste humorinnslag i Norske Talenters historie.

Hvordan vil du beskrive deg selv?
- Jeg er snill, nøye og klarer ikke sitte i ro. Ikke rastløs, men jeg må gjøre noe hele tiden. Selv om andre kanskje vil beskrive meg som morsom, vil jeg ikke beskrive meg selv som det. Andre vil nok beskrive meg som en perfeksjonist.

Hva slags humor har du privat?
- Jeg er vel egentlig altetende. Ikke sansen for «underbukse»-humor. Jeg er ikke den beste publikummeren, siden jeg er veldig opptatt av å få med meg det som blir sagt. Jeg liker humor med mening.

Ditt store komikerforbilde?
- Jeg mener man må bruke selvironi, og spille på seg selv. Rowan Atkinsen er bra. Han er god i andre roller enn Mister Bean. Jeg liker ikke Otto Jespersen, han tramper på de som ligger nede. Han må henge ut andre hele tiden. Thomas Giertsen er litt som Jespersen, bare en litt mildere utgave. Men han er en flink dommer i Norske Talenter. Han er flink til å gi konstruktiv kritikk.

Vil du si at Lånke-revyen har gjort deg til kjendis i hjembygda?
- De fleste vet nok hvem vi er ja.

Hvem skrev «Twinpeak», sketsjen dere deltar i Norske Talenter med?
- Sketsjen er skrevet av meg og Pål Tyholt. Den ble skrevet litt under press, siden vi manglet noen numre til revyen. En dag kom hun som syr kostymer, og sa de hadde en t-skjorte i størrelse 8XL liggende på jobben. Hun lurte på om vi ikke kunne lage et nummer ut av det, og det gjorde vi.
I sketsjen er jeg og Pål siamesiske tvillinger. Den ene har nesten ADHD, mens den andre er helt motsatt. Under revyen varer nummeret i cirka 10 minutter, men måtte kuttes ned til to minutter før Norske Talenter.

Hvem meldte dere på Norske Talenter?
- Lånke-revyen fikk telefon fra TV2. De lurte på om vi kunne bidra med noen numre, siden de ville skape mest mulig variasjon i programmet. Så ble vi spurt om vi ville stille opp på pre-casting i Trondheim. Det var jo litt artig, jeg tror ikke vi hadde meldt oss på selv.

Hvilken respons fikk dere fra dommerne?
- Fredrik Karlsen og Mia Gundersen sa ja med en gang, mens Thomas Giertsen var skeptisk. Men han så underholdningsverdien i det. Fredrik Karlsen sa det var det beste humorinnslaget i Norske Talenter noensinne. De synes det var artig med litt humor, det er mange sangere med.

Er dette noe du vil drive med senere i livet?
- Hvis vi får promotert oss på tv’en, kan vi få en gratisbillett. Det hadde vært knallartig! Vi har opptrådd med nummeret på forskjellige tilstelninger, men håper på flere oppdrag etter Norske Talenter.

Christer Nilsen og Pål Tyholt med sketsjen "Twinpeak".
Christer Nilsen og Pål Tyholt med sketsjen “Twinpeak”.

Hvem: Christer Nilsen er bosatt i Stjørdal i Nord-Trøndelag. Han er forlovet og samboer med Stine Auran. Han er utdannet kokk, men mangler å fullføre lærlingtiden. Han jobber for tiden i tax free-butikken på Værnes. Siden 2004 har han vært fast inventar i Lånke-revyen, en populær revy fra bygda Lånke.
Hva: Christer er å se på Norske Talenter fredag 13.mars.
Hvor: TV2

Stengt for kommentarer.