Proffklemma

2. mars 2009 11:29 av Rune Geisnes 

- Som profesjonell fotballspiller har man lyst å være på førstesiden av avisen hver mandag, som profesjonell pilot er det noe man helst vil unngå, sier Brattbakk lett ironisk.

Harald Martin Brattbakk sitter på sin nye arbeidsplass mens han flyr over sin gamle.

Harald Martin Brattbakk sitter på sin nye arbeidsplass mens han flyr over sin gamle.

 Foto: Tom Egil Østhuus

Tidenes målkonge i norsk fotball med sine 166 tippeligamål, har tatt en ny karrieremessig himmelretning. Harald Martin Brattbakk som nylig fylte 38 år, har bestandig hatt et profesjonelt forhold til sin karriere. Som 19 åring begynte han å spille profesjonelt for Rosenborg ballklubb, noe som skulle bli et langvarig arbeidsforhold, kun avbrutt av noen korte avbrekk i Bodø/Glimt, Celtic og FC København. I 2007 pakket Brattbakk kofferten og tok med seg kone og barn til USA, med Florida som destinasjon. Han har siden den tid fullført sin pilotutdanning hos Phoenix East Aviation i Florida, og begynt i sin nye jobb hos Helitrans AS som har hovedbase på Værnes Lufthavn.

- Hvordan har hverdagen blitt etter karrierebytte fra proff fotballspiller til proff pilot?
- Ganske stor forandring faktisk. Som fotballspiller var jeg på jobb i korte perioder hver dag, nå er jeg på jobb i lange perioder med fri innimellom, det blir sånn cirka en uke på og en uke av.

- Går det greit å kombinere pilottilværelsen med det å være trebarnspappa?
- Som sagt så har hverdagen blitt litt annerledes, jeg ser ikke ungene hver dag, men når jeg nå har fri så er jeg der hele tiden for dem. Det blir litt ekstra på kona når jeg er borte på jobb, men dette var noe vi var innstilt på, så det går bra.

- Hvilken rute flyr du?
- Det kan være alt fra Sandefjord til Bergen eller Trondheim til Tromsø, hvis du spør meg om neste uke så vet jeg ikke hvor jeg skal fly. Jeg har kyststripa fra Oslofjorden til Tromsø som arbeidsplass.

- Savner du tiden og det gode været i Florida?
- Ja jeg gjør jo det, men det er en plass jeg alltids kan reise tilbake til, kan hende vi gjør det for en kort periode en gang i framtiden, men nå skal vi slå oss til ro i Trondheim.

- Du har tidligere sagt at å være pilot er et yrke du sammenligner med å være fotballspiller. Er det, og hvorfor?
- Ja er på en måte det, som med fotballen så er det også mye trening i denne jobben. Jobben som pilot er jo helt klart noe annet en jobben som fotballspiller, men at jeg skulle finne så mange paralleller trodde jeg ikke. Når jeg flyr er det kun det jeg er fokusert på, samme som på fotballbanen hvor jeg var enormt fokusert på å score mål. Det kicket jeg får av å fly kan også sammenlignes med det jeg fikk på fotballbanen. Hvis Mini, Roar (Strand) eller Erik (Hoftun) hadde sittet sammen med meg en hel dag på jobb i cockpiten, så tror jeg de ville sett at jeg bruker mange av de samme egenskapene jeg brukte på fotballbanen.

- Blir du noen gang å finne bak spakene med turister på vei til Mallorca da Harald?
- Jeg blir nok værende i Helitrans en stund til før det eventuelt skjer. Her må vi gjøre alt selv av forberedelser i planlegging av flyturen, det synes jeg er en fin måte å bli kjent med hele operasjonen av det å fly på.

- Du som flyr langs kysten, hvilke tanker gjorde du deg når du så flyet som landet i Hudsonelven?
- Helt utrolig! Dette er årets begivenhet i 2009, tenkte jeg. Det å foreta en slik landing på vann og det eneste passasjerene blir er våte på bena, er bare helt fantastisk.

    
- Vil du si det var en bragd av flykaptein Chesley B. Sullenberger å nødlande på denne måten?
- Ja det er enormt stort det han gjorde. Selv om piloter ikke trener på å nødlande i vann, så var det mange timer med annen trening og masse erfaring som gjorde at det gikk så bra. At nødlandingen skjedde i USA er bra for flyindustrien. Vestlige land er bra på service og sikkerhet av fly, men når et fly må nødlande så forbinder folk det med noe negativt, selv om dette var en tragisk hendelse så endte det bra.

- Hvordan er Norge på service og sikkerhet av fly?
- Norge er i verdensklasse, det brukes enorme summer på service og sikkerhet. Hadde folk visst hvor mye penger det brukes, hadde de sagt at billetten ikke var så dyr likevel.   

                            
- Jeg har hørt at det farligste med flyturen er bilturen til flyplassen, stemmer det?
- Hehe, ja det stemmer bra det.    

                     
- Blir det noe tid overs til fotball med ditt travle tidsskjema?
- Alt for lite, når jeg hadde det som en jobb ble det nesten hver dag. Nå som jeg har ny jobb og tre barn så strekker ikke tiden til. Jeg spilte litt for Kolstad i fjor høst, men nå blir det kun litt ballsparking med oldboyslaget til RBK.  

                          
- Enn hobbyer som dykking og golf? Hva ligger golfhandikappet ditt på nå?
- Med dykkinga er det helt tørt, har ikke vært i vannet med dykkerutstyr siden TV2 laget et innslag med meg før seriestarten i 2003. Golfhandikappet er stigende, men det har jeg ambisjoner om å gjøre noe med.             

                                  
- Helt til slutt, noen enkle fotballspørsmål
- Går Norge videre til VM?

- JA.                     
- Hvilken tabellplass lander RBK på?
- Hm, kan jeg få lov til å si topp tre?                 

                              
- Det var jo ikke særlig optimistisk Harald
- Da må jeg si sølv da, jeg tror Erik Hamrén har fått litt for lite tid til å bygge vinnerlaget han vil ha. Sølvplass gir RBK muligheten til å delta i Uefa-cupen, og det er viktig.                   

  
- Hvem tar gull da?
- Huff, kanskje jeg har dummet meg helt ut nå. Hm, nei Brann og Lillestrøm er jo gode men det er liksom ingen lag som peker seg ut som en klar gullfavoritt. Nei, jeg tenker vi sier sølv til RBK, også får vi heller bli positivt overasket hvis det blir gull i år.

To timer etter intervjuet krasjlander et fly i en åker utenfor Amsterdam. Undertegnede blir usikker angående Brattbakks klokketro på vestlige lands flysikkerhet. Men den høytflygende målkongen har hastet videre i sitt hektiske liv, borte er hans betryggende og profesjonelle ord.   

Stengt for kommentarer.