Moods of Norway pryder Grammy Awards

14. februar 2012 20:28 av Julia M. Ciarlo 

Endelig er det en norsk klesdesigner som hevder seg på verdenskartet. Hip hop-stjernen B.o.B stilte på den røde løperen ikledd Moods of Norway fra topp til tå.

– Dersom noen trengte noe bevis på at Moods of Norway har steget i gradene på motefronten trenger de bare å se Grammy-nominerte artist B.o.B på den røde løperen, skriver motejournalisten Melissa Magsaysay for Los Angeles Times.

B.o.B, ikledd Moods of Norway, med sin mor. (Faksimile, LA Times blog).

På søndag var det duket for Grammy Awards. Stjernene poserte for kameraene i de edleste antrekk, og det var en gledelig overraskelse for alle norske moteentusiaster da klesmerket fra Stryn dukket opp på den røde løperen. Det er eksklusive designgiganter som Dior, Chanel og Armani som regjerer i slike sammenhenger, så Moods of Norway stilte i et celebert selskap, på flere måter.

Flere norske Twitrere som fulgte Grammy-utdelingen uttrykte sin entusiasme for det stolte Moods-øyeblikket. ”Norway rules”, twitret Elise Veddegjerde. Andre twitrere var heller overrasket; ”Nå var det jammen meg en Moods of Norway på den røde løperen”, skrev Nils Petter Strømmen, medieviter og konsulent i TNS Gallup.

– Det overrasker meg ikke i det hele tatt at Moods gjør sitt inntog på den røde løperen. Amerikanerne har jo virkelig fått øynene opp for merket, og det har fått et eksklusivt rykte. Jeg tror dette er mye på grunn av at Moods ble brukt en del i den første “Sex og Singelliv”-filmen, sier motebloggeren Oscar Munthe-Kaas.

Ekspanderer
Moods of Norway viste sin høst-/ vinterkolleksjon i mathallen på Vulkan på fredag, i forbindelse med Oslo Fashion Week. Motevisningen høstet gode kritikker for både klærne og showet.

– Dette var jo faktisk helt rått. Jeg pleier ikke å like selve plaggene til Moods, bare selve konseptet. Men her var det masse jeg kunne tenkt meg å gå med, sa agenturagenten Kamille Lien begeistret etter visningen.

Det er ingen tvil om at designerne Simen Staalnacke, Peder Børresen og Stefan Dahlquist har skapt en populær og vellykket bedrift. Siden lanseringen i 2003 har de åpnet ti butikker i Norge, og i mai 2009 åpnet de i Los Angeles. Denne uken er de tre gründerne i New York for å besiktige et lokale i Soho, ifølge tv2.no.

Stengt for kommentarer.