Topper de sosiale mediene

12. februar 2012 18:24 av Stine Machlar 

Nylig nådde Norges Kreative Fagskole finaleplassering i tre kategorier ved Social Media Days.

– Vi ble selvsagt veldig glade og stolte da vi fikk diplomene. De er en bekreftelse på at vårt målrettede arbeid i sosiale medier gjennom hele 2011 har blitt lagt merke til, sier prosjektleder i digitale medier ved Norges Kreative Fagskole, Ingrid Stakkestad.

7. og 8. februar gikk  Social Media Days 2012 av stabelen i Oslo. Under arrangementet ble ulike sosiale media awards delt ut til enkeltpersoner, virksomheter og prosjekter som har utmerket seg i sosiale medier det siste året. Norges Kreative Fagskole nådde finaleplasseringer i kategoriene, årets beste sosiale medieplattform, årets sosiale medier Wild Card og årets facebook-side. I sistnevnte kategori fikk de delt andre plass. Det er bedre enn i fjor.

– I fjor ble det arrangert Oslo Facebook-event, uten alle kategoriene som var med i år, da havnet Facebook-siden til NKF på topp 25-listen, såkalt shortlist. Så i år har vi avansert, og det er jo selvfølgelig supergøy, sier Stakkestad til Norgesnytt.

Prosjektlederen i digitale medier kan fortelle at skolen har jobbet hardt for å få denne anerkjennelsen.

–Djevelen ligger i detaljene, og ikke minst engasjementet en har for sin egen arbeidsplass og ”produkt”. Kunnskap om markedskommunikasjon og sosiale medier generelt er også noe vi stadig jobber med å tilegne oss.

Skryter av studentene
Stakkestad synes det er vanskelig og si hva som skiller skolens sosiale medier strategi fra andre bedrifter og organisasjoner. Likevel har hun en anelse.

– Jeg tror det handler om å få til en optimal utnyttelse av kanalene, da med de ressursene og det engasjementet en har for hånd. Vi er dessuten utrolig heldige som har så mange dyktige studenter som både skaper innhold, og fungerer som ambassadører for skolen sin, både på blogg og Facebook, sier Ingrid Stakkestad til Norgesnytt.

Studentblogg er en del av mediestrategien til fagskolen. Her blogger 12 studenter om studiehverdagen ved de ulike linjene ved skolens fire avdelinger. Finaleplassen i Wild Card-kategorien ble kapret på grunn av bloggen.

– Det gjør meg stolt. Ikke bare fordi jeg er en del av bloggen, men fordi jeg er stolt over NKF som skole. NKF har forandret mitt og andres liv til det positive, og vi fortjener det, sier fotostudent og skoleblogger René Bjorheim om at skolen får en slik anerkjennelse.

(Foto: Privat)

Stengt for kommentarer.