Forståelse for drapstrusler

15. februar 2012 17:09 av Marianne Arnesen 

Telefonselgere er som kjent en jobb som fører med seg mange negative kommentarer og sure mennesker. Men hva når det går så langt at de ansatte blir drapstruet?

- Han sa han at om jeg ikke sluttet og ringe han ville han komme og ta telefonledningen rundt halsen og kaste meg ut av vinduet hengenes i ledningen, dette var også den første samtalen jeg hadde som telefonselger, forteller Heidi Rudsengen som tidligere var ansatt som telefonselger for riks tv.

Forståelse

- Jeg har full forståelse for at folk kan bli sure når de blir oppringt mange ganger, men denne mannen hadde aldri blitt ringt av oss før, med mindre det var en feil i systemet våres, fortsetter Rudsengen.

Hun avslutter med å fortelle at sjefen fikk beskjed, men ba henne om å riste det av seg fordi telefonselgere ofte blir lagt under en slik kam, det er bedre å la de være i fred og anser de som useriøse.

Ole Christian Hagen Carlsen jobbet også som telefonselger og ble stadig skjelt ut, en av episodene han husker best var da han ble bedt om å få bank.

- Han sa han skulle banke meg, men jeg tok han ikke seriøst, og skjønner godt at folk blir sure og reagerer på den måten. Det er den eneste jobben som finnes hvor det er greit å bli truet,  forteller han.

Fortsatt på klagetoppen

Forbrukerombudet kan fortelle at telefonsalg fortsatt er på klagetoppen. Én av fire skriftlige klager til Forbrukerombudet i 2010 gjaldt telefonsalg.

I fjor var hele 2 millioner mennesker reservert mot telefonsalg, fortsatt blir 70% av dem oppringt, forteller Vg nett.

Stengt for kommentarer.