Alle vil til Grünerløkka

8. februar 2012 20:29 av Thea Hope 

De unge flykter østover. Aldri før har Grünerløkka og Gamlebyen vært så populært som nå.

– De siste årene har salget av leiligheter på Grünerløkka økt mye. Interessen har lenge vært der, men det er først de senere årene det virkelig har blitt et trendsted, sier Stein Vaagan i OBOS.

Løkka er trendy
Det er den yngre garde som tar over Grünerløkka. Både studenter og unge ønsker seg østover, og Vaagan vet hvorfor.

– Den største grunnen er nok fordi det er så sentralt. Med både buss og trikk rett utenfor, er det optimalt for studenter og folk i farta. Med et mylder av butikker, restauranter og utesteder, er det klart interessen øker. Det har blitt trendy å bo på Grünerløkka, sier Vaagan.

Gamlebyen skyter fart
Vaagan kan fortelle at det ikke bare er Grünerløkka som er på interessetoppen. Også Gamlebyen og Tøyen er i vinden blant kjøpere.

– Tidligere var leiligheter her mye billigere enn på Grünerløkka. Nå ser vi derimot at Gamlebyen og Tøyen har fått økt interesse. Innflytningen er i vekst og det er prisene også, forteller Vaagan.

Statistisk sentralbyrå kan vise en klar økning i antall innflytting til Grünerløkka og Gamle Oslo fra 2004-2010. Grünerløkka hadde i 2010 en vekst på 1 686 personer, noe som tilsvarer en økning på 3,8 prosent.

Snart blir Bik Bok å se blant Grünerløkkas mange restauranter og butikker

Butikker strømmer til
At Grünerløkka er blitt et populært sted, vises også på antall butikker som har kommet de siste årene. Både kjede- og egeneide butikker ønsker seg til trendy Grünerløkka, og Bik Bok er det siste tilskuddet.

– Vi håper å åpne før påsken, sier Veronica Lerdahl, butikksjef på Bik Bok Aker Brygge.

Sentralt på Grünerløkka skulle Bik Bok stått klar 23. februar. Etter utfordringer med bygningsarbeidet måtte åpningen utsettes, men Lerdahl henger ikke med hodet.

– Nå står vi på som bare det for å rekke fristen til påsken, sier hun.

Da det ble bestemt å åpne ny butikk, var Grünerløkka et hett sted å flytte til. Nå legges avdelingen på Aker Brygge ned og hele staben flytter med.

– Vi ønsker å etablerer oss på steder hvor vi møter kundene våre. Mange av dem holder til her, så det blir gøy å kunne fylle et hull. Det bor også mange studenter og unge, som er midt i blinken for vårt segment, forteller Lerdahl som har store forhåpninger for butikken.

– Jeg håper det går så det suser, sier hun entusiastisk.

(Foto: www.use-it.unginfo.oslo.no)

Stengt for kommentarer.