50-øringen forsvinner ikke forgjeves

11. februar 2012 15:28 av Elizabeth Næss 

1. mai utgår 50-øringen som gyldig betalingsmiddel, 28.000 mennesker har allerede begynt å samle den inn til Kreftforeningen.

- Det har allerede vært stort engasjement. Mange bedrifter, butikker og barnehager har startet sine egne innsamlinger, sier pressesjef Terje Mosnesset.

Etter å ha fått klarsignal fra Norges Bank tok Kreftforeningen initiativet og startet kampanjen på Facebook. Så langt har over 28.000 mennesker gitt tommelen opp for prosjektet.

- Vårt arbeid er basert på innsamlede midler, så hver mynt i Norge har betydning for oss.

Så lite for så mye
Kreftforeningen har ingen konkrete mål for innsamlingen, men håper å få inn så mye som mulig. Hvis hver nordmann leverer inn tre 50-øringer, blir det tilsammen 7,5 millioner til Kreftforeningens arbeid.

- Det er så lite som skal til for at saken skal få så mye. Rydd skuffene hjemme for 50-øringer, samle dem opp og fra 1. mai kan du gå i DNB, Sparebank 1 og Sparebanken Pluss sine filialer og levere inn 50-øringene dine til kreftsaken.

Ber kundene donere
Sport1 Storgata så kampanjen på Facebook, og startet innsamlingen umiddelbart. Med en hjemmesnekret bøsse, oppfordrer de kundene sine til å støtte en god sak.

- Veldig ofte ønsker ikke kundene å ta imot 50-øringer, så vi tenkte at vi lett kan samle inn en god del penger. Dessuten er det en veldig bra sak, som vi mer en gjerne er med på å støtte, sier markedsføringsansvarlig Marthe Eliassen Holand.

(Bilde: Elizabeth Næss)

Stengt for kommentarer.