Tok turen på land

7. februar 2012 23:50 av Camilla Veka 

Det er ikke bare skolekasser og kjærestepar som tar turen til skøytebanen i Spikersuppa i vinter. Tirsdag hadde Oslo KFUM sjøkorps tatt turen for å finne på noe sosialt.

‒ Det er et veldig fint tilbud. Jeg synes det er bra at man komme her å stå på skøyter, dersom man er i sentrum og ikke har noe å gjøre, forteller Annikken Rustad (16).

Oftest turister og kjærestepar
Utleier av skøyter i Saras telt like ved, Salah Edine, forteller at det for det meste er turister og kjærestepar som tar turen dit på kveldstid. På dagen er det derimot skoleklasser og barnehager som benytter seg av banen.

Litt skeptisk. Foto: Camilla Veka

Sammen med venner i Oslo KFUM sjøkorps var Rustad på tirsdagsmøte med en tvist. Med skøytene på bena var hun litt tvilende til egne ferdigheter.

‒ Jeg er ikke særlig flink, dette er kanskje tredje gangen jeg står, sa hun idet hun gikk på isen.

Finner på noe sosialt
På sidelinjen stod blant andre Ragnar Storstrøm og Bjørn Arne W. Sundsbarm og så på. De er begge klasseførere for de ulike klassene i organisasjonen. De var fornøyde med at utflukten så ut til å falle i smak hos medlemmene.

‒ Det ser ut til at de koser seg, heldigvis er det ingen som har slått seg enda, sa Storstrøm.

Turen til skøytebanen er bare en av flere sosiale aktiviteter de finner på i løpet av året. Sjøkorpset er en rekrutteringsleir som har eksistert i over 80 år. De driver med opplæring i seiling og seileteknikk for barn og ungdom. Fra mai og ut sommeren seiler de, mens om vinteren har de teori. Storstrøm og Sundbarm er begge enige i at Sjøkorpset er et viktig tilbud for ungdom i byen.

‒ Det er et av få tilbud som ikke er fotball eller kampsport. Det vi stiller ingen krav til dem som vil delta, bortsett fra at de er med på det vi gjør selvfølgelig. Men man trenger ingen forkunnskaper. Sjøkorpset er et tilbud for alle, forteller Sundsbarm.

Synlige resultater
I 2004 ble den ene seilbåten deres påkjørt av en nederlandsk fiskebåt, og sank. For vel et år siden fikk de den tilbake. De mener hele hendelsen bare beviser at det de driver med fungerer.

‒ Det tok tre minutter fra båten ble kjørt ned til den var under vann. Inni båten lå det flere ungdommer og alle kom seg i trygghet. Heller ingen ble skadet, forteller de.

Les mer om Sjøkorpset i Oslo her.

(Toppfoto: Camilla Veka)

Stengt for kommentarer.