Lanserer verdens første realityprogram på Facebook

7. februar 2012 23:46 av Mie Andersen 

Den 8. mars er det premiere på Facebooks første realityprogram. Da skal kjendiser fra de nordiske landene konkurrere om den store summen.

– Først vurderte vi å sende realityprogrammet på TV, men det endte med facebook, fordi vi ville gjøre noe nytt. Det at vi har fått med mange kjente personligheter i programmet, tror jeg vil gjøre at vi får mye oppmerksomhet, sier Marina Maneas Bakkum som er informasjonssjef for Nissan.

Det er Nissan som står bak det syv dager lange billøpet, som skal gå igjennom fire nordiske land. På realityshowet Rumble konkurrerer fire kjendiser med hver sin co-pilot mot hverandre. De fire kjente representantene er den norske artisten Mariann Thomassen, den svenske idrettutøveren Patrik Sjôberg, stand-up komikeren Uffe Holm fra Danmark og den finske stuntmannen Jukka Hilden.

– Nissan har snakket med mange kjendiser i utlandet for å få dem til å delta i programmet Rumble. At det ble Mariann Thomassen som skal representere Norge var derimot planlagt. Hun er en kul jente, og kan veie opp imot at de andre er gutter. Hun er fargerik, morsom og nordmenn har et generelt positivt forhold til henne. At hun er sporty og nyskapende gjør at hun passer til merket vårt, sier Bakkum.

Litt som en landskamp
Programmet starter i København den 8. mars og ender i Stockholm den 15. mars, der vinneren vil bli presentert. Vinneren velger selv hvilken organisasjon premieren på 80.000 norske kroner skal gå til. Hver kveld vil 20 minutter av dagens etappe vises på facebook.  Nissan Rumble er en ny form for reklame, som er langt utenom det tradisjonelle.

(Foto: Nissan Norge)

– Det er jo på alle måter reklame. Det er ikke reklame for en spesiell bilmodell, men for å få profilert merket vårt. Alle arrangementene som skal foregå rundt programmet gjør at det går langt utover en vanlig reklamekampanje. Jeg tror at programmet vil skape engasjement. Jeg håper det vil få folk til å stoppe opp og følge med på episodene, forklarer Bakkum.

Seerne kan støtte sitt lag ved å trykke på liker. Ved å like blir bilen tanket med drivstoff. Noen land har større befolkning enn andre. Derfor vil konkurrentene få oppgaver i løpet av turen, og hvordan de løser dem vil gi dem forsprang.

– Det blir jo litt som en landskamp, bare at den er vennskapelig og morsom. Det tror jeg vil gjøre programmet spennende. Jeg håper i hvert fall at det vil gjøre folk aktive for å få fart i konkurransen. Man vet jo aldri om noe nytt faller i smak. Derfor er jeg spent på mottakelsen, men jeg tror at folket vil bli positivt overrasket, forteller Bakkum.

Mariann Thomassen skal ha en co-pilot i rallyet. Fristen for å sende inn søknaden er den 19. februar, og valget vil bli tatt raskt etter det. På grunn av tekniske problemer er det inntil videre kun tre i Norge som har fått sine søknader igjennom.

Kan bli for kjedelig
Niklas Guttormsen er både fan av facebook og biler, men tror ikke at realityprogrammet blir en super hit.

– Noen vil nok si at programmet er bare tull og lite interessant. Dette ligger nok i reality-ordet. Det at de velger å sende programmet på facebook, er både positivt og negativt. Det positive er at det er nytt, og det er moro med nye ideer. Det negative er at jeg tror de mister mange seere på det. På kvelden ser de fleste på TV, og det skal mye til for å gjøre et show populært. Jeg vil nok se på programmet noen ganger, men jeg tror at det fort kan bli for kjedelig. Derfor er det bra at hver episode kun består av 20 minutter, sier Guttormsen.

Det han synes er tull med programmet er at man må trykke liker. Dette mener han er å påtvinge folk til å bli spammet av programmet.

– Det at du må like for å fylle opp tanken til laget du heier på, synes jeg er noe tull. Idet du trykker på liker vil du hele tiden få oppdateringer fra programmet. Gjør du det en gang, er det ingen vei tilbake.

Likevel tror han ikke at det blir et dårlig program. Han mener at ved å bruke reality, treffer det de generelle seerne. Guttormsen mener også at selv om det ikke er bilentusiastene som er målgruppen, vil nok mange som liker bilsport følge litt med.

– Det at det er et realityprogram krever en viss underholdning, og det gjør at det treffer flere enn bilelskerne. I tillegg blir det dialoger og god kampånd. Det at det blir som en landskamp er et pluss, og gjør at det blir gøy. Nordmenn har alltid viljen til å vise seg som best når det gjelder nabolandene. Vi har alltid lyst til å slå svenskene, og være bedre enn danskene.

Stengt for kommentarer.