Kjemper seg til suksess i bodyfitness

7. februar 2012 22:44 av Jenny Mina Rødahl 

Kristine Solhaugs hverdag er preget av harryfleks, proteiner og vektløfting. Med fullt fokus på trening og beinhard diett stiller hun til Grand Prix i bodyfitness.

– Nei - det er ikke spesielt mye mat, og ja – jeg kommer nok til å bli sulten utover i dietten, avklarer Solhaug (18).

Hun trener seg opp ved å endre kostholdet sitt gradvis, men strengt. Hard styrketrening hver dag følger med. Mange jenter er redde for å få for tydelig markert og store muskler av dette, men det skader ikke med litt av alt. Daglig blogger Solhaug om veien til målet sitt som er å delta i konkurransen i Atletisk Fitness på Oslo Grand Prix 21. april.

Kristine Solhaug deltar i bodyfitnesskonkurranse for opplevelsens skyld.

Kristine Solhaug deltar i bodyfitnesskonkurranse for opplevelsens skyld.

Full innsats fremover
Solhaug er klar over at tiden mot konkurransen vil bli tøff, men vet at ikke alle dager kan gå på skinner. Motgang hører med for å nå sine mål, og det er viktig og ikke sette for høye krav og mål som er uoppnåelige, mener hun.

– Jeg tenker på målsetningen. Jeg tror mange går i den fella at de stiller for høye krav til seg selv, men de ender opp med å gå lei lenge før de har oppnådd noen særlige resultater.

Hun understreker at man fortsatt spiser godt med mat selv om du skal delta i fitnesskonkurranse. Med mye trening trengs mye mat.

– Jeg må jobbe enda hardere, og det er jeg innstilt på. Nå er det bare å kjøre på de neste 3 1/2 månedene. Jeg tror det er mange som er spente på dietten. Jeg kan skrive under på at det ikke er snakk om en “eplediett” eller “slutte-å-spise-diett”.

Ved å planlegge trening og lage matpakker skal hun kjempe om å nå målet sitt. Bloggen hennes har ivrige lesere som gjør henne motivert og glad, og oppdateringer skjer daglig. Formbilder, dagens matinntak og motivasjonsinnlegg er det man leser om.

– Drit i vekta, resultater kommer etter tid
Solhaug tipser leserne sine stadig vekk med motivasjon. Hun mener det er viktig å ikke være så fokusert på tallet vekta viser, men heller se på fettprosent og formen din. Selv om du ikke får den kroppen du ønsker etter to uker, kommer det etter hvert.

– Start med å trene to-tre ganger i uka, spis generelt sunt i hverdagen, og tillat deg å spise akkurat hva du vil én dag i uka. Da vil du klare å holde ut mye lenger, og du kan heller trappe opp treningen om du synes det blir for lite. Unn deg hviledager - restitusjon er faktisk like viktig som selve treningen!

Advarer mot tiden etter konkurranse
Tidligere vinner av Battle of Scandinavia i bodyfitness og Sandefjord Open for kvinner 2011, Stephanie Watson, sier hun er redd for at de som deltar i årets konkurranse vil havne i et miljø som ikke alltid er like godt.

Tidligere vinner Stephanie Watson advarer mot fitnessmiljøet.

Tidligere vinner Stephanie Watson advarer mot fitnessmiljøet.

– Du blir helt sinnssyk i tiden etter konkurranse. Miljøet på treningsstudioene og folkene du omgås med lever ofte i sin egen boble fylt med skyhøye krav til seg selv og alt handler om å være best. Hvem som har størst muskler, best kroppssymmetri og lavest fettprosent er det som blir snakket om konstant.

Av erfaring ber Watson alle som deltar for første gang om å tenke seg om to ganger, om du virkelig vil dette og hva du velger og ta avstand fra. Hun elsker bodyfitness og hva det innebærer, men er ikke i tvil om hva hun selv nekter og være en del av.

Kilde: http://kristinesolhaug.blogg.no/

Foto: Lena Solhaug og Jenny Mina Rødahl

Stengt for kommentarer.