BI-student debuterer på Oslo Fashion Week

7. februar 2012 23:48 av Thea Roll Rakeng 

Gründeren Johannes Marseth (23) har tatt merket Norwegian Couture fra idéfase til moteuken i Oslo på kun ett år.

– Dette gikk over all forventning! sier Marseth lettet.

Designdebutanten viste kolleksjonen sin ”Stiff upper Lip” på Oslo Fashion Week i ettermiddag, og det til stor jubel blant publikum. Marseth studerer finans på Handelshøyskolen BI i Oslo og har ingen tidligere erfaring fra motebransjen. Han har valgt å permitere seg i to år fra studiene for å fokuserte fullt og helt på klesmerket Norwegian Couture.

– Inspirasjonen bak Norwegian Couture er hentet fra den Victorianske perioden på 1800-tallet, blandet med den britiske skoleuniform-stilen, forteller Marseth.

Kvalitetsplagg
Den tidligere Esmodstudenten Nina Welde Friberg har det kreative ansvaret for det nyoppstartede merket. Hun hjelper Marseth med å få ideéne ned på papiret.

– Norwegian Couture består av kvalitetsplagg. Vi er opptatt av kvalitet og eksklusivitet, sier Friberg.

Friberg og Marseth forteller videre at Norwegian Courture fokuserer på den motebevisste, men konservative mannen. Myrseth forklarer at han tok utgangspunkt i seg selv da han designet kolleksjonen.

– Jeg pleier å se etter feil og mangler ved klær jeg bruker selv som jeg kan forbedre når jeg designer klær i Norwegian Couture, sier studenten som også forteller at han har fått økonomisk hjelp hjemmefra.

Ser på OFW som en startarena
Gründeren er godt fornøyd med å få vise kolleksjonen sin på Oslo Fashion Week, men sier samtidig at han ser på oslos moteuke som en startarena.

– Hvis man vil satse stort må man nok bevege seg mer inn på det internasjonale markedet som Stockholm eller København Fashion Week, sier Marseth som heller ikke legger skjul på at OFW er en god arena for norske designere.

Imponerende urbant design
På første rad sitter ungdommene Celine Vo (14), Marie Nustad (15) og Nicolas Perez (14). Alle tre er imponert over debutvisningen.

– Klærne hadde rette og fine linjer. De gav uttrykk av å være urbane samtig som de var tradisjonelle og konservative, sier Vo.

Finale under Norwegian Couture

Nustad og Perez synes det var kult at designeren hadde brukt farger.  Nicolas Perez inrømmer at han er kresen i klesveien, men at han absolutt kunne tenke seg å kjøpe noen av plaggene .

– Mange av antrekkene bestod basisplagg som man kan bruke i forskjellige sammenhenger, sier Perez.

Alle tre er imponerte over at designeren er en student på 23 år.

– Det er veldig imponerede at han er så ung og likevel har klart å markedsføre seg så bra, sier Vo og legger til;

– Det er stort å ha et show på Oslo Fashion Week i en så ung alder.

(Toppbildet: Johannes Marseth og kollegaen Nina Welde Friberg under OFW tirsdag 7.februar. Foto: Thea Roll Rakeng)

Stengt for kommentarer.