Delte meninger om “Lilyhammer”

7. februar 2012 21:38 av Henrik Bjurstedt 

Tv-serien Lilyhammer får gode kritikker fra utenlandske medier, selv om New York Times mener det er merkelig med norsk tale.


Lilyhammer som hadde premiere på NRK 25. januar, har fått med seg flere profilerte skuespillere. Den mest kjente av de alle er Steve Van Zandt, som har gjort stor suksess tidligere med blant annet tv-serien Sopranos. Han er også gitarist i Bruce Springsteens E Street Band.

The New York Times har nylig anmeldt serien. De mener at skiftet mellom norsk og engelsk tale blir forvirrende. Allikevel er de imponert over seertallene og mener Steve Van Zandt har blitt Skandinavias svar på David Hasselhoff.

Los Angeles Times skryter derimot mye av serien. Avisen skriver at de er imponert over norske skuespillere og den fine norske naturen.

Mye skryt på Twitter
twitter er det mange som har ytret sine meninger om serien. Tvitreren Catoalbertsen er en av mange som har sansen for serien.

- Har sett Lilyhammer i dag, det er så morsomt. Ser frem til flere episoder, har sett alle åtte episodene. Jeg er avhengig, skriver han.

Tolv timer senere er han ute å skryter av serien nok en gang.

- Netflix lanserte Lilyhammer i går, og fy søren det var gøy. Ser frem til andre sesong, skriver han.

Netflix er en amerikansk nettside som har kjøpt tv serien. De har allerede lagt ut alle åtte episodene, mens her i Norge kommer det en episode hver onsdag.

Det er ikke bare på twitter tv-serien får skryt, bloggeren Borghild skryter også av serien.

- Så ble det Lilyhammer – og herlighet så bra det var! Jeg elsker stereotypier, tull med stereotypier og tull med fordommer, spesielt når det er gjort med flid – som her, skriver hun.

Facebook har Lilyhammer fått sin egen fanside og den har snart 4500 likes.

(Foto: Rubicon)

Stengt for kommentarer.