50 øre bekjemper kreft

7. februar 2012 20:21 av Kine Falch 

Heidi Knudsen støtter Kreftforeningens innsamling av 50- øringer, og har allerede satt i gang innsamling på arbeidsplassen.

– Flere i familien min har gått gjennom kreft, så jeg støtter Kreftforeningen mer enn noen andre organisasjoner. Jeg jobber i dagligvarebutikk og har satt frem en bolle på personalrommet slik at alle ansatte kan gi fra seg så mye de vil, sier Knudsen.

Etter 1. mai i år vil ikke 50- øringen lenger være et gyldig betalingsmiddel, og Kreftforeningen samler i den forbindelse inn de små myntene til kreftsaken.

– Jeg kan ikke huske sist jeg brukte en 50- øring til å betale noe som helst med. Jeg bruker mynter kun til parkering, og det minste parkeringsautomatene tar er 1- kroninger, så de blir lenge liggende og samle seg i lommeboken, sier Knudsen.

Hun foreslår at alle bedrifter burde sette i gang en innsamling slik at ikke hver og en trenger å gå i banken med sine mynter. Hun mener også at dette kan bidra til mer fellesskap på arbeidsplassen.

– Det er jo gøy å kunne gjøre noe bra sammen på jobben. Man kan jo for eksempel ha en konkurranse der den som har med seg mest penger vinner, sier Knudsen.

Vil spre budskapet
Kreftforeningen har opprettet et arrangement på Facebook slik at mange skal få vite om tiltaket deres.

Pressesjef Terje Mosnesset. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

– Det har allerede vært stort engasjement. Mange bedrifter, butikker og barnehager har startet sin egne lille innsamling for å levere 50- øringene inn etter 1. mai, sier pressesjef i Kreftforeningen, Terje Mosnesset.

Nesten 22 000 mennesker har vist sin interesse på Facebook, og selv om Kreftforeningen ikke har noen konkrete mål for innsamlingen, håper de å få inn så mye som mulig.

– Vi håper at flest mulig gir sine 50- øringer til Kreftforeningen. Det lever rundt 200 000 i Norge som har eller har hatt kreft. Takket være forskning, kunnskap og ny teknologi overlever 2 av 3 som får kreft. Likevel dør det fremdeles mer enn 10 000 nordmenn av kreft hvert år. Våre givere gjør at vi kan fortsette arbeidet, så jo flere 50- øringer jo bedre.

Mosnesset forteller at DNB, Sparebank1 og Sparebanken pluss tar imot 50- øringene kostnadsfritt.

– Kreftforeningens arbeid er basert på innsamlede midler, så hver mynt i Norge har betydning for oss, sier pressesjefen.

Comments

En kommentar to “50 øre bekjemper kreft”
 1. Ann Charlotte sier:

  Hei :)
  Jeg har en del 50 øringer som jeg har tenkt til å
  gi til kreftsaken fordi jeg har mistet noen familie-
  medlemmer i kreft..
  Og da lurer jeg på, hvor skal jeg levere de hen?

  Håper på positivt svar :)