Ram-Zet med nytt album

7. februar 2012 10:15 av Ida Helene Bergersen 

Ram-Zet er ute med sitt femte album, Freaks In Wonderland. Siden slippdatoen 24. januar, har de gode tilbakemeldingene stått i kø.

– Tilbakemeldingene vi har fått har vært veldig bra. Vi fikk to seksere i lokalpressen, så det kan man ikke klage på, sier Henning Ramseth (42).

Var et enmannsprosjekt
Ekstremmetallbandet Ram-Zet startet som et enmannsprosjekt av Henning Ramseth i 1998. Nå har hedmarksbandet fem medlemmer. Begynnelsen på Ramseths karriere startet hos ei tante på Nes.

– Tanta mi hadde et orgel i andreetasje. Jeg begynte å spille hver gang jeg var der, og etter hvert fikk jeg en trang til å drive med musikk, sier Ramseth.

Ram-Zet har jobbet med det nye albumet i halvannet år. Freaks In Wonderland er en slags videreføring av de tidligere albumene, men med en litt annen instrumentering.

– Det er fortsatt veldig typisk Ram-Zet, men med en større organisk sound, og litt mer energi. Det har vært en naturlig progresjon, forteller Ramseth.

Inspirasjonskilder
Henning Ramseth blir inspirert av musikk han selv liker. Det kan også være en idé som plutselig inntreffer. Musikken han selv hører på varierer fra dag til dag.

– Jeg liker å høre på Mastodon og litt tyngre musikk. Når jeg slapper av hører jeg gjerne på Massive Attack og Björk. Det er godt å høre på helt annen musikk enn det man driver med selv, sier Ramseth.

Bandet samarbeider med et italiensk distribusjonsselskap, Nadir Music, som tar seg av den internasjonale lanseringen.

– Vi skal først ha to realease-konserter i Hamar. Deretter tar vi det som det kommer. Vi har en spillejobb i Oslo, også blir det kanskje noen festivalopptredener utover sommeren, sier Ramseth.

Trofast mot Ram-Zets musikk
Britt Bergersen (46) ble kjent med Ramseth gjennom felles venner i 1986. Hun følger alltid med når han er ute med noe nytt på musikkfronten.

– Den nye plata til Ram-Zet er knallbra! Mer lekent enn tidligere. Jeg liker veldig godt det jeg hører, sier Bergersen.

Bergersen har vært på to konserter tidligere, og ser frem til neste konsert i Hamar 25. februar.

– Forrige konsert var litt annerledes, ettersom det var ”unplugged”. Det var utrolig nydelig. Ramseth er en underfundig, artig skrue som stadig imponerer. Han har alltid gått sine egne veier. Det er ingen tvil om at han er et stort talent, så det er veldig spennende å følge med, sier Bergersen.

Stengt for kommentarer.