Vil innføre 18-årsgrense i Melodi Grand Prix

6. februar 2012 19:39 av Ann Kristin Andreassen 

Melodi Grand Prix er blitt en samling av amatører og uferdige artister. Blogger Cathrine Jakobsen vil innføre 18-årsgrense for deltakerne.

– Kvaliteten i år er det dårligste vi har sett det siste tiåret. Musikken og kvaliteten på det musikalske er fraværende. I stedet for etablerte artister har vi modeller og barnesangere som fortsatt har utviklingspotensiale på scenen. Artistene ser uinspirerte ut, og jeg synes sceneshowene i år har vært lite spennende, forteller tidligere MGP-blogger Cathrine Jakobsen.

I følge Cathrine har kvaliteten alltid vært varierende, og hun tror hun vet hvorfor det har blitt en nedgang i år.

Cathrine Jakobsen synes nivået i år skuffer. Her sammen med Maria Haukaas Mittet, som deltok i MGP med låten "Hold On Be Strong" i 2008. Foto: Lill-Kristin Skogstrand

– Det er vel kanskje mangel på de store navnene og artistene som ønsker å stille opp. Siden vi selv arrangerte ESC her i Oslo for to år siden, har kvaliteten gått betydelig ned, forteller Cathrine.

Cathrine tror at en 18-årsgrense hadde vært med på å heve kvaliteten.

– Når vi har Melodi Grand Prix Jr. ved siden av, så synes jeg dette hadde vært en passende aldersgrense. Dessuten burde det være en viss kvalitetssikring slik at de som deltar, er scenevante personer som takler presset. Det trenger ikke nødvendigvis å være etablerte artister, men noen med god erfaring, forteller hun.

Nyskapende
Reidun Sæther sang seg videre til finalen til tross for dårlig stemme. Nå er hun frisk og ser frem til å overbevise seg selv i finalen.

– Det blir en del forandringer både i scenografi, koreografi, hår og sminke. Men det viktigste nå er at jeg skal synge slik at jeg selv blir fornøyd, sier hun.

Hun er ikke enig i kritikken mot kvaliteten i år.

– Melodi Grand Prix er et show, en forestilling og et kunstverk. Det vil alltid være meninger. Man kan ikke måle i bra eller dårlig, bare like og ikke like. NRK synes selv at dette er ett av de beste årene. Det Cathrine sier har nok mye med hennes personlige smak å gjøre, forteller Reidun.

NRK har i år satset på nyskapende produksjoner, og Reidun mener folk må tørre å åpne seg for forandringer.

Reidun stiller med låta "High on love" i den norske finalen av MGP. Foto: Ann Kristin Andreassen

– Folk liker ikke når det kommer noe nytt. Sangene i år i forhold til de som var i fjor er av mye bedre kvalitet. Jeg liker den nyskapende produksjonen. Det at det er litt «risky» og at man tar litt sjanser er veldig spennende, sier hun.

Alder ingen hindring
Noen 18-årsgrense er hun ikke for.

– Jeg kan være enig i at Malin Reitan sitt nummer var preget av at hun ikke var så gammel, men jeg synes ikke at det nødvendigvis gjorde kvaliteten dårligere. Nora Foss Al-Jabri er veldig proff, og man tenker ikke på at det er en ung jente. Da Sandra Kim vant som trettenåring, var det magi. Det var legendarisk, og det hadde ikke blitt det samme hvis låten ble fremført av en 25-åring, forteller Reidun.

Hun ser heller ikke på Nora og Malin som større konkurrenter enn de andre.

– Man tenker ikke på dem som noe yngre egentlig, bortsett fra at de har foreldrene med seg. De oppfører seg like profesjonelt som alle andre, og selvfølgelig er de likeverdige konkurrenter. Det blir ikke noe dulling fra min side, nei, ler hun.

Morten Thomassen, leder for den Norske Grand Prix klubben, synes kvaliteten i år er jevnt over bra.

– Jeg savner kanskje den store knallåten som bare må vinne. Nå har vel ikke alderen på den som synger, så veldig mye å si for kvaliteten, så jeg skjønner i grunn ikke det argumentet. Jeg har tro på Noras låt hvis vi skal tenke internasjonalt, avslutter han.

(Toppbilde: Ann Kristin Andreassen)

Comments

En kommentar to “Vil innføre 18-årsgrense i Melodi Grand Prix”
  1. Tonje sier:

    Kjempebra intervju!