Nyoppusset skole skaper fellesskap

6. februar 2012 18:24 av Tiril Sveum 

Lærerne var skeptiske da to videregående skoler i Drammen skulle slås sammen. For elevene er Drammen videregående skole blitt en kjempesuksess.

– Elevene er veldig fornøyd med nybygget. Jeg har bare hørt positive kommentarer, sier Ellen Winstrup, rektor ved Drammen videregående.

Byggebudsjettet var på 275 millioner. Nå har Drammen videregående og Strømsø videregående blitt slått sammen til en stor skole. Noen av de ansatte var litt skeptiske i starten til denne forandringen, men sier nå at de trives og liker seg i de nye omgivelsene.

– Lærerne synes det er moderne og kult. De liker det store biblioteket med mange grupperom og gode arbeidsmuligheter. De setter stor pris på en større kantine og de mange myldrerommene, sier Winstrup.

Winstrup tror nybygget er viktig for å få den sammenslåtte skolen til å bli en sammensveiset enhet. Hun forteller at det finnes andre skoler som er sammenslått uten å være samlokalisert, og da er det mye vanskeligere å bygge et fellesskap.

Åpne løsninger
Skolen har fått store klasserom med åpne løsninger, og glass slik at elever og personale blir mer synlige for hverandre til enhver tid. Dette håper rektoren vil bidra til et positivt miljø.

– Jeg liker at det er veldig mye glass og innsyn til klasserom og arbeidsrom. Det legger til rette for åpenhet og samarbeid i større grad enn før, forteller Winstrup.

Tredjeklasse-elev ved Drammen vgs, Mads Johan Øgaard, synes derimot at glassveggene kan være litt irriterende til tider.

Mads Johan er fornøyd med de grønne detaljene. (Foto: Tiril Sveum)

– Noen elever misliker at andre kan se rett inn i klasserommene hele tiden. En annen ting er at når læreren viser noe på overheaden slipper glassveggene inn for mye lys og da blir det ikke mørkt nok, forteller Øgaard.

Liten plass til lange bein
Øgaard er veldig fornøyd med den nye skolen og at kantina endelig er kommet på plass, men savner å ha plass til beina under pulten sin.

– Jeg og andre elever med lange bein får ikke plass under pulten på grunn av en stang som er plassert midt under pulten. Det er irriterende, sier Øgaard.

Utenom dette er det mye positivt å si om den nye skolen. Han forteller om de mange stedene elever kan være og at kunstelevene får mer plass til å vise frem kunsten sin ute i gangene. Videre forteller han om mindre rom hvor man kan jobbe i fred og det er givende for elevene. Det er spesielt to ting tredjeklassingen er fornøyd med på skolen.

– Jeg digger de nye grønne, knæsje skapdørene! Jeg liker også veldig godt de nye doene, avslutter Øgaard.

(Toppbilde: Tiril Sveum)

Comments

En kommentar to “Nyoppusset skole skaper fellesskap”
  1. Lisa Marie sier:

    Nå ska æ skrive analyse av bilden du tok.
    treet speiler sæ i skolen, dette speiler fellesskapet på skola… fordi tre har mange greina og vokser tett fra stamma… dette gjør også elevene ved skolen. Sola lyser opp ca midt i i bilden, og betyr at på skolen er det varmt miljø og alle er inkluderende.