Tilskuerne svikter hovedstaden

6. februar 2012 13:11 av Andreas Kristoffer Berge 

Tilskuerne sviktet under gårsdagens ishockeykamp mellom Vålerenga og Sparta. De siste seks-syv årene har interessen gradvis blitt lavere og nesten halvert på Jordal. Drøyt 1600 tilskuere hadde tatt turen søndag kveld.

- Det er ikke bare Vålerenga, men hele hockey-Norge som kan berøres av dette. Vi trenger et lag i Oslo som trekker mye folk. Da får du også mer rikspresse og interesse generelt i landet, sier Nilsen.

En av de få tilskuerne søndag kveld var Tine Halvorsen, og hun er enig at tilskuersvikten er et problem i hockeyen.

- Det er utrolig synd at det ikke kommer flere. Spesielt med tanke på at kampene mellom Vålerenga og Sparta er et av høydepunktene vi har her, sier hun.

Mål: Brandon Buck setter inn 1-1 for gjestene.

Sin femte strake
Sparta vant for øvrig 3-4 etter spilleforlengelse mot Vålerenga. Dermed tok de sin femte strake seier på Jordal.

- Vi var det førende laget når vi spiller fem mot fem. Men vi hadde vel kanskje fortjent å ta med oss alle tre poengene, sier Spartas hovedtrener, Sjur Robert Nilsen etter kampen.

Med denne seieren har Sparta vunnet tre av tre kamper på Jordal i årets serie. I tillegg har de vunnet fem strake borte mot Vålerenga.

Bom: Vålerengas poengkonge, Shay Stephenson bommet her på åpent mål.

- Det er kjempeviktig å vinne her i dag, både for tabellens skyld, og det er viktig å se at vi har et grep om Vålerenga på Jordal. Samtidig er det viktig å ta med oss godfølelsen inn mot den kommende treningsperioden, sier han.

Landslagsopphold
Nå kommer det et spilleopphold da det norske landslaget skal spille en turnering i Lørenskog. Den vil Sparta bruke godt.

- Vi skal trene en del utholdenhetstrening slik at vi er klare for slutten av sesongen. Det blir litt ekstra trening, og da både på og utenfor isen, sier Nilsen.

Norge møter Frankrike, Latvia og Danmark til en firenasjonersturnering i Lørenskog ishall neste helg.

Alle foto: Andreas Kristoffer Berge

Stengt for kommentarer.