Hopper seg til rekord

6. februar 2012 12:35 av Thea Hope 

I 14 minusgrader hadde både familie, venner og ivrige snøbrett-entusiaster tatt turen til Storo Storsenter og verdensrekordforsøk.

Utenfor senteret var det bygget en tre-meters høy quarterpipe for anledningen. I konkurransen Bomb Drop, skulle deltakerne heises opp i lift, hoppe ut og forhåpentligvis lande i quarterpipen. Den med høyest drop får heder og ære, navnet i Guinness rekordbok og 10 000 kroner.

– Det er helt galskap. Ti deltakere skal prøve å slå den gamle rekorden på ni meter. Jeg er sikker på at samtlige av dem havner på legevakta, forteller Usman som jobber som securitasvekter på Storo.

Han forstår seg ikke på dem som ønsker å hoppe fastspent ut fra en heis, flere meter over bakken. Men se på, det gjør han gjerne.

– Det er god underholdning, og så lenge jeg slipper å delta går det greit. Deltakerne skal ha skryt for at dem tørr, sier han.

Høyden skremmer
Flere av deltakerne er proffe i snøbrettmiljøet og har deltatt på prestisjetunge konkurranser som X-games.  Men selv for de mest erfarende på brett, var konkurransen tøff og krevende. Ikke alle var helt forberedt på hvor høyt de skulle hoppe.

– Det var grisehøyt og jeg er fortsatt skjelven etter første hopp. Det hjelper heller ikke at jeg har skikkelig høydeskrekk, forteller Kári Bjørn Guttormsen som klarte 3,5 meter på første hopp.

Kári Bjørn Guttormsen syntes 3,5 meter var høyt, men går for gull.

Guttormsen har ikke konkurrert aktivt på flere år, men synes konkurranser som dette er morsomt. Spesielt i selskap med flinke folk.

– Gutta som er med er sykt rutinerte og gode. Flere har kommet helt til topps i andre konkurranser, så jeg blir litt klovn ved siden av dem i dag, ler Guttormsen.

Til tross for lite konkurranser de siste årene, er han helt klar på hva som er målet for dagen.

– Jeg skal ha navnet mitt i Guinness rekordbok. Nå må jeg bare gjøre meg klar til neste hopp før høydeskrekken tar meg, sier han.

Imponert over galskapen
Alex Rosén, kjent fra blant annet Berserk mot Nordpolen, var hiret inn som stuntreporter på Storo. Han var som resten av publikum, imponert over guttas mot.

– Wow, at du tørr, skriker Rosén i mikrofonen etter at tredje deltaker har hoppet.

Rosén er sikker på at en av de ti deltakerne vil få navnet sitt i Guiness rekordbok.

– Disse gutta har et stort mot og konkurranseinstinkt. Det kommer til å bli satt ny rekord på Storo Storsenter i dag, påstår Rosén.

Foto: Thea Hope

Comments

En kommentar to “Hopper seg til rekord”
  1. Jenny Mina Rødahl sier:

    Flott artikkel!