Direktesendt korpsmusikk

23. februar 2012 12:55 av Cornelia Koppang Henriksen 

I år samarbeider Norges Musikkorps Forbund med TV 2 Sumo. Hele konkurransen blir vist direkte på nett-tv. Det skal også være mulig å se opptak av hvert enkelt korps i etterkant.

- Det er en ny måte å la korps NM bli en del av hverdagen til folk, smiler Ellen Karin Frafjord (19) som selv skal delta i konkurransen. Hun mener at tv-sendingene på internett helt klart vil føre til større oppmerksomhet rundt hele mesterskapet.

Forbinder NM med idretter
Frafjord kommer fra Stavanger og har spilt i korps i tolv år. Nå studerer hun i Bergen der hun også spiller euphonium i Bergen Brass Band. Sammen med dem deltok hun i 3. divisjon i norgesmesterskapet for brass.

- “Normale” folk vet liksom ikke at det finnes kjempestore konkurranser for korps. De forbinder NM kun med ski, fotball og andre idretter, mener hun.

Målet er å synliggjøre
Et av formålene med konkurransen er å gjøre musikkorps mer synlige. Sanveig Muriel gikk på musikklinjen på videregående, men har likevel ikke noe sterkt forhold til brassmusikk.

- Jeg var ikke klar over når NM var i år. Jeg pleier bare å snappe det opp i avisen etter det er over, men jeg har aldri vært med som publikum, sier Muriel som synes det er fint at hun nå har muligheten til å følge med på nett-TV.

Rekordmange påmeldte
I år er NM i janitsjar fra 23. til 24. mars og hele 99 korps har meldt seg på. Det har aldri vært så mange deltakere. Musikere kommer fra hele Norge for å delta. Brass-NM foregår hvert år i Grieghallen i Bergen den andre helgen i februar. Også her var det mange flere påmeldte i år enn før. I fjor var det for mange korps med i 4.divisjon. 23 korps blir for mange, og derfor ble det opprettet en 5.divisjon i 2012.

Stengt for kommentarer.