Ikke alle begeistret over Starbucks

4. februar 2012 20:21 av Kine Falch 

Om få dager åpner den populære kaffekjeden StarbucksGardermoen. Ane Finstad mener at kjeden kun er gode på reklame.

– Jeg mener at de har dyrket merket og logoen mer enn kaffen.

Barista Ane Finstad frykter ikke at kaffekjeden vil ødelegge så mye for de mindre kaffebarene.

– Det er ikke tvil om at det er de små kaffebarene som har den beste kaffen. Alt er masseprodusert på Starbucks, og det gjør at hver enkelt kaffe ikke er laget med kjærlighet.

Hun tror at noen kaffebarer vil merke konkurransen til en viss grad, men at kunder nødvendigvis ikke drar på Starbucks for å kjøpe god kaffe.

– Jeg tror de som har kunnskap om kaffe vil holde seg til sine faste kaffebarer der de får ekte vare. Jeg er selv ikke begeistret over kaffen på Starbucks, sier Finstad.

Liker best kaffetrakteren
Hilde Hegdemoen er svært bereist, men hun kommer ikke til å reise til Gardermoen for å få en kaffekopp med Starbucks-logoen på.

– Jeg er redd for at det hele skal bli så vanlig i Norge med Starbucks. Det jeg synes er stas med kaffekjeden er det at det ikke finnes her i landet i det hele tatt.

Hegdemoen er enig i at Starbucks er populære på grunn av god reklame og ikke nødvendigvis kaffen.

– Jeg er ikke så veldig glad i kaffen. Jeg drar som oftest innom Starbucks for å kjøpe kopper og termoskopper med logoen på fordi jeg synes det er morsomme suvenirer å ta med hjem fra ferier.

Hun forteller at hun fremdeles kommer til å besøke Starbucks når hun er ute og reiser, men at hun holder seg til norske kaffebarer her hjemme.

– Foreløpig holder jeg meg til kaffetrakteren hjemme eller kaffebrenneriet, avslutter Hegdemoen.

(Foto: Andreas Kristoffer Berge)

Stengt for kommentarer.