Rocker opp Hegdehaugsveien

4. februar 2012 19:18 av Julia M. Ciarlo 

Klesmerket Day Birger et Mikkelsen åpner en revolusjonerende butikk, som du faktisk kunne flyttet inn i.

Foto: collectiveminds.blogspot. Fra åpningen av flaggskipbutikken i København i august.

Kanskje du har lagt merke til hvor triste Koma sine lokaler i Hegdehaugsveien 34 har vært de siste ukene. Butikkjeden har gått konkurs. Men butikklokalet som fortiden er kledd i sort skal snart by på en helt ny shoppingopplevelse. Den 1. mars åpner nemlig danske Day Birger et Mikkelsen sin første flaggskipbutikk i Norge. Og den skal være helt utenom det vanlige, ifølge butikkeier Jeanett Bakke.

– Dette er et helt nytt butikkonsept i Norge. Vi bygger butikken som en leilighet. Det skal være en atmosfære man blir slukt inn i. Kunden kan gå inn i forskjellige rom med helt ulik romfølelse, forteller Bakke.

Hun er også strålende fornøyd med selve plasseringen.

– Det er et av Norges råeste lokaler!

Bredt sortiment
Bakke er ikke tvil om at butikken kommer til å bli en suksess. Hun har stor tillit til merkevaren Day Birger et Mikkelsen, dessuten vil de ha mange ben å stå på i den nye butikken.

– Det vil være både dame, herre og interiør. Og det har blitt en stor hipe rundt lanseringen av undermerket vårt, 2nd Day. Det gikk som en kanon rett inn i markedet, sier Bakke.

Hun beskriver 2nd Day som et rocka jeansmerke.

– Det er trendy og ungt og når et bredt publikum. I tillegg har 2nd Day hele tiden det velkjente, bohemske DNAet til hovedmerket Day i ryggen.

Heftig åpningsevent
– Det blir en skikkelig ”grand opening” med rød løper og Champagne. Alle fashion gurus er invitert. Og alle de som tilfeldigvis rusler forbi er selvfølgelig hjertelig velkomne inn, sier Bakke.

Hun forteller at det vil være moteshow, goodie bags, artister og DJer. Grunnleggeren bak Day Birger et Mikkelen, Keld Mikkelsen, vil også være tilstede under begivenheten.

Gleder seg
Dansk mote har blitt veldig populært i Norge de siste årene. Merker som Henrik Vibskov og Samsøe Samsøe er svært ettertraktet, så vel som Day. Så en utvidelse av Day Birger et Mikkelsen sitt tilbud i Oslo er det mange som gleder seg til.

– Dansk mote er helt fantastisk og spennende! Mye råere enn mye av det norske. Day har masse kule kjoler og vesker, og på toppen av det har de masse fint til guttene, sier Helene Kristiansen Evje.

– 2nd Day tilbyr denne vårens desidert mest trendy t-skjorte, forteller Tonje Hiis.

Du kan følge Jeanett Bakke i ukene frem mot åpningen på bloggen hennes day2dayoslo.com.

Stengt for kommentarer.